Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ - Ρέθυμνο: Ελεύθερος αφέθηκε ο 57χρονος με τα όπλα και τα αρχαία

Ελεύθερος να επιστρέψει στο σπίτι του με έναν μόνο περιοριστικό όρο και με την καταβολή χρηματικής εγγύησης, αφέθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης αμέσως μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 57χρονος Ρεθυμνιώτης που είχε συλληφθεί έχοντας στην κατοχή του δεκάδες όπλα, εκατοντάδες φυσίγγια και πλήθος αρχαίων αντικειμένων.


Ο 57χρονος άνδρας από την πρώτη στιγμή είχε αρνηθεί τις κατηγορίες ισχυριζόμενος ότι είναι συλλέκτης αρχαίων αντικειμένων, λέγοντας μάλιστα πως διαθέτει την απαιτούμενη άδεια για την κατοχή των αρχαίων, κάτι το οποίο ισχυρίστηκε και σήμερα ενώπιον του ανακριτή.


Ελεύθερος με έναν μόνο περιοριστικό όρο -αυτόν της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα, καθώς και την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 2 χιλιάδων ευρώ- αφέθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 57χρονος Ρεθυμνιώτης που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή έχοντας στην κατοχή του δεκάδες όπλα, εκατοντάδες φυσίγγια και πλήθος αρχαίων αντικειμένων.

Ο  Ρεθυμνιώτης -που ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Αθήνα- βρέθηκε αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη όταν αστυνομικοί που έκαναν έφοδο στο πατρικό του σπίτι στον Πρίνο, που διαμένει τους τελευταίους μήνες, βρήκαν και κατέσχεσαν 766 αντικείμενα που εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς και τα οποία χρονολογούνται από τη νεολιθική εποχή έως και την εποχή της Τουρκοκρατίας.

Επίσης, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένα εύχρηστο υποπολυβόλο, 24 όπλα και περισσότερα από 700 φυσίγγια και κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων. Σε βάρος του μάλιστα είχαν ασκηθεί δύο κακουργηματικές διώξεις για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών, καθώς και τέσσερις πλημμεληματικές διώξεις για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και αρχαιοτήτων.

Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή είχε αρνηθεί τις κατηγορίες ισχυριζόμενος ότι είναι συλλέκτης αρχαίων αντικειμένων, λέγοντας μάλιστα πως διαθέτει την απαιτούμενη άδεια για την κατοχή των αρχαίων. Αυτό εξάλλου, ισχυρίστηκε και σήμερα ενώπιον του ανακριτή, στον οποίο και απολογήθηκε μέσω υπομνήματος που κατέθεσε ο δικηγόρος του.

Σε ότι αφορά στα όπλα φέρεται να είπε πως τα είχε κληρονομήσει από τον πατέρα του, τονίζοντας πως τα περισσότερα από αυτά είναι απομιμήσεις και άρα όχι εύχρηστα, ενώ για τη μικροποσότητα ναρκωτικών που βρέθηκε στο σπίτι του, απλά δήλωσε άγνοια.

neatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...