Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Λασίθι: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε η δίκη για τη διπλή δολοφονία στον Προφήτη Ηλία το 2012

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Νεάπολης Λασιθίου η δίκη για τη διπλή δολοφονία του 34χρονου Πρίαμου Ξυδάκη και του 63χρονου Μανόλη Σταυρουλάκη, στον Προφήτη Ηλία, τον Ιούνιο του 2012.

Στο εδώλιο κάθονται ένας 52χρονος κρεοπώλης, κατηγορούμενος ως δράστης της δολοφονίας, και δύο αδελφοί του, κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον τού Γιάννη Ξυδάκη, πατέρα του Πρίαμου Ξυδάκη, ο οποίος είχε δολοφονηθεί λίγα λεπτά νωρίτερα.
Το πρωί έφθασαν στη Νεάπολη δύο λεωφορεία από τον Προφήτη Ηλία με κατοίκους του χωριού, συγγενείς και φίλους των θυμάτων, ενώ νωρίτερα είχαν έρθει και οι συγγενείς των κατηγορουμένων. Τόσο η δικαστική αίθουσα όσο και οι υπόλοιποι χώροι του δικαστικού μεγάρου έχουν χωριστεί στα δύο, προκειμένου οι δύο πλευρές να μην έρθουν σε επαφή. Το δικαστήριο θυμίζει φρούριο, καθώς έχουν αναπτυχθεί τρεις αστυνομικές διμοιρίες, ενώ πριν από την αίθουσα έχει τοποθετηθεί πύλη ελέγχου και ανίχνευσης μετάλλων από την οποία περνούν όσοι πρόκειται να μπουν σε αυτήν.

Η δίκη ξεκίνησε με καθυστέρηση, επειδή οι κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν λίγο αργότερα από την προγραμματισμένη ώρα, για λόγους ασφαλείας. Ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση ζήτησε συγνώμη από τις δύο οικογένειες των θυμάτων και τότε το ακροατήριο ξέσπασε σε αποδοκιμασίες. Πρώτος μάρτυρας καταθέτει ο πατέρας τού Πρίαμου Ξυδάκη, ενώ η δίκη συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...