Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Κρήτη: Ειδικές ομάδες από την ΕΛΑΣ για βανδαλισμούς και διαρρήξεις

Τις έρευνες αναλαμβάνει ομάδα αστυνομικών της υπηρεσίας- Θα επιχειρήσουν να ξετυλίξουν το κουβάρι αυτών των περίεργων περιστατικών, τα οποία εκτιμάται ότι έχουν κοινό παρανομαστή.


Η Ασφάλεια Ηρακλείου παίρνει τώρα την σκυτάλη των ερευνών για τα αλλεπάλληλα περιστατικά βανδαλισμών σε εκκλησίες και ξωκλήσια, τα οποία έχουν προκαλέσει αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες αλλά και στην Εκκλησία της Κρήτης.

Τις έρευνες αναλαμβάνει ομάδα αστυνομικών της υπηρεσίας, οι οποίοι οργανωμένα και μεθοδευμένα θα επιχειρήσουν να ξετυλίξουν το κουβάρι αυτών των περίεργων περιστατικών, τα οποία εκτιμάται ότι έχουν κοινό παρανομαστή.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη διαβιβαστεί στην υπηρεσία όλες οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί τους τελευταίους μήνες από διάφορα αστυνομικά τμήματα στις περιοχές των οποίων σημειώθηκαν τέτοια κρούσματα προκειμένου να έχουν συνολική εικόνα της κατάστασης, πλήρη ενημέρωση όλων των στοιχείων και των ευρημάτων.

Αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι πιθανότατα έχουν να κάνουν με τον ίδιο δράστη-αν τελικώς δεν προκύψουν περιπτώσεις «μιμητισμού»- και προσπαθούν να εντοπίσουν την «αχίλλειον πτέρνα» του μέσα από τα στοιχεία που ήδη έχουν συλλέξει από τους τόπους των βανδαλισμών αλλά και από τον τρόπο και τους χρόνους δράσης του.

Η ομάδα των «8»


Δουλειά και μάλιστα με ...γκάζια πιάνει όμως και η οχταμελής ομάδα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου που συγκροτήθηκε με κυρίαρχο αντικείμενο την αντιμετώπιση των διαρρήξεων και των κλοπών στην πόλη του Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, στόχος είναι να υπάρξει μία οργανωμένη προσπάθεια συλλογής και διαχείρισης πληροφοριών από έναν σταθερό «πυρήνα» αστυνομικών, οι οποίοι θα ασχολούνται συστηματικά με αυτά τα θέματα, θα έχουν συνολική εικόνα και γνώση των δεδομένων που κάθε φορά θα προκύπτουν.

Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...