Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Ηράκλειο: Ιερόσυλος «έγδυσε» εκκλησίες

Ο 53χρονος συλληφθείς βρίσκεται πίσω από 9 υποθεσεις κλοπών σε ιερούς ναούς


Αθεόφοβος στην κυριολεξία ήταν ένας 53χρονος στο Ηράκλειο που είχε κατακλέψει χρήματα και τάματα από εκκλησίες.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση ο 53χρονος ήταν ο ιερόσυλος που βρισκόταν πίσω από 9 υποθεσεις κλοπών σε ιερούς ναούς.


Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας, που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας,  για τις κλοπές και διαρρήξεις που διαπράχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε Ιερούς Ναούς στους Δήμους Χερσονήσου, Μαλεβιζίου και Αρχανών - Αστερουσίων, προέκυψε ότι 53χρονος ημεδαπός, είχε διαπράξει τις εν λόγω αξιόποινες πράξεις, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Συγκεκριμένα:

Παραβίασε, έξι φορές την Ιερά Μονή Ελεούσας στο Δημοτικό Διαμέρισμα Γουβών του Δήμου Χερσονήσου και αφαίρεσε, συνολικά το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων ογδόντα έξι (586) ευρώ, ενώ προκάλεσε φθορές αξίας τριακοσίων (300) ευρώ.

Αφαίρεσε τάματα συνολικής χρηματικής αξίας τριών χιλιάδων πεντακοσίων (3.500) ευρώ και το χρηματικό ποσό των τριάντα (30) ευρώ από τον Ιερό Ναό Ευαγγέλου Θεοτόκου της ενορίας του Δημοτικού Διαμερίσματος Ροδιάς του Δήμου Μαλεβιζίου.

Αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των εξακοσίων (600) ευρώ από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη, του Δημοτικού Διαμερίσματος Αχλάδας του Δήμου Μαλεβιζίου.

Αφαίρεσε τάματα χρηματικής αξίας δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ, από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ελιάς του Δήμου Χερσονήσου.

Σε βάρος του 53χρονου σχηματίστηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία θα διαβιβασθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Η προανάκριση που συνεχίζεται διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας.

 flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...