Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ηράκλειο: Στα ίχνη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών η αστυνομία

Έρευνες με στόχο την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών διεξάγει η αστυνομία, μετά τη σύλληψη στο Ηράκλειο ενός 30χρονου Σύρου, ο οποίος φέρεται να αποτελούσε μέλος του. Επίσης, συνελήφθησαν τέσσερις Αιγύπτιοι για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της ομάδας είχαν μεταφέρει 12 Αιγύπτιους έναντι 2.000 έως 4.000 ευρώ ο καθένας, ενώ στη συνέχεια τους κρατούσαν σε σπίτι απαιτώντας την καταβολή του προσυμφωνηθέντος ποσού.

Αναζητείται 36χρονος, επίσης Σύρος, ο οποίος φέρεται να αποτελούσε ηγετικό στέλεχος.

Οι τέσσερις Αιγύπτιοι, ηλικίας 18, 22, 26 και 29 ετών, εντοπίστηκαν σε περιοχή του Ηρακλείου. Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, οι αστυνομικοί, πραγματοποίησαν έρευνα σε σπίτι στο κέντρο του Ηρακλείου, όπου συνελήφθη ο 30χρονος Σύρος. Στο σπίτι βρέθηκαν ένα μαχαίρι, μια βεβαίωση απογραφής ασφαλισμένου του ΙΚΑ, ένα αποδεικτικό ενημερότητας και δυο φωτογραφίες.

Όπως προέκυψε, ο 30χρονος είναι μέλος σπείρας που αποτελείται επιπλέον από τρεις Σύρους, οι οποίοι αναζητούνται, ενώ ο ένας από αυτούς, ηλικίας 36 ετών, έχει ηγετική θέση.

Ο 30χρονος Σύρος οδηγείται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων Αιγυπτίων θα εφαρμοστεί επιπρόσθετα και το διοικητικό μέτρο της επιστροφής στη χώρα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...