Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Εργολάβος ξυλοφόρτωσε συνάδελφό του για χάρη δημόσιου διαγωνισμού

Ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε σε έναν εργολάβο και τρεις συνεργούς του, οι οποίοι έστησαν ενέδρα και ξυλοφόρτωσαν, μεταξύ άλλων, άλλον εργολάβο προκειμένου να μην λάβει μέρος σε δημόσιο διαγωνισμό στην Κρήτη.

Το περιστατικό συνέβη τον Αύγουστο του 2006. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 60χρονος εργολάβος του Ρεθύμνου κατευθυνόταν με το αυτοκίνητό του στο χωριό Γαράζο για να συμμετάσχει σε προγραμματισμένο μειοδοτικό διαγωνισμό που αφορούσε την εκτέλεση αρδευτικού έργου στην περιοχή, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ.

Στη διαδρομή, ένα αυτοκίνητο του έκοψε το δρόμο, με δύο άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κρατώντας ρόπαλα, να βγαίνουν από το όχημα, να τον πλησιάζουν, να τον ξυλοφορτώνουν, να τον απειλούν και να τον εκβιάζουν να μην πάρει μέρος στο διαγωνισμό. Επίσης, του πήραν τον φάκελο της προσφοράς, την εγγυητική και το εργοληπτικό του πτυχίο και εξαφανίστηκαν.

Ο 60χρονος κατέθεσε μήνυση και μετά από αρκετό καιρό η αστυνομία να ανακαλύπτει τους δράστες. Ως ηθικός αυτουργός παραπέμφθηκε ο εργολάβος από τον Μυλοπόταμο, στον οποίο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων επέβαλε φυλάκιση 6 ετών και δύο μηνών για κακουργηματική εκβίαση από κοινού, απειλή, πρόκληση σωματικών βλαβών και υπεξαίρεση εγγράφων. Η ίδια ποινή επιβλήθηκε σε δύο ακόμα κατηγορούμενους ενώ ο τέταρτος κρίθηκε ένοχος μόνο για το αδίκημα της απειλής και καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών.

Στο δικαστήριο και οι τέσσερις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κάθε σχέση με την υπόθεση, ωστόσο η έδρα δεν πείστηκε.

Πληροφορίες από rethnea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...