Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ηράκλειο: Ποινή φυλάκισης με αναστολή σε 86 αγρότες για τα επεισόδια του 2009


Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή και εφέσιμο χαρακτήρα επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε 86 από τους συνολικά 92 κατηγορούμενους αγρότες για τα επεισόδια του 2009 στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Οι υπόλοιποι 6 αθωώθηκαν, ενώ για το αδίκημα της πρόκλησης φθορών στο αεροδρόμιο κρίθηκαν και οι 92 αθώοι.

Η Εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή των κατηγορουμένων εκτός από 4 για κατάληψη και παρακώλυση συγκοινωνιών, και την αθώωση τους για φθορά.

Νωρίτερα, αγρότες που μετείχαν στο παγκρήτιο συλλαλητήριο, εισέβαλαν στον χώρο των δικαστηρίων σπάζοντας την πόρτα, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό από τζάμια τριών αστυνομικών.

Στο μεταξύ μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου για τους 92 κατηγορουμένους, οι αγρότες αποχώρησαν από την Πλατεία Ελευθερίας και έδωσαν νέο ραντεβού την Τετάρτη, προκειμένου να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν στο Ηράκλειο το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Ένας αξιωματικός της ΕΛΑΣ και δύο ειδικοί φρουροί τραυματίστηκαν ελαφρά από σπασμένα τζάμια, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την εισβολή ομάδας αγροτών στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπου διεξάγεται η δίκη 92 αγροτών για τα επεισόδια στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» το 2009.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 15.00, αγρότες που μετείχαν στο παγκρήτιο συλλαλητήριο εισέβαλλαν στον χώρο των δικαστηρίων, σπάζοντας την πόρτα, και ζητούσαν την αθώωση των συναδέλφων τους.

Αγανάκτηση του Γιάννη Μιχελογιαννάκη, για την απόφαση του δικαστηρίου, έναντι των αγροτών.

Σε μία κοινωνία και  ιδιαίτερα στο νομό μας, που το πολιτικό σύστημα τιμωρεί τους πολίτες, κατατάσσοντας την πόλη μας πρώτη σε όλη την Ευρώπη σε αυτοκτονίες, η εξαθλίωση και η φτώχια έχει καταστρέψει την μεσαία τάξη, ο πρωτογενής τομέας μοχλός οικονομικής ανάπτυξης του Ελληνικού κράτους, έχει φτάσει στα όρια του, η δικαιοσύνη ποινικοποιεί, το μοναδικό όπλο του θυμού και της αγανάκτησης προς τα ενοχικά κόμματα. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι άδικη και παράλογη, ας αποτελέσει λοιπόν το πρωτόπλασμα συνέχισης εντονότερων κοινωνικών αγώνων, βάζοντας ως πρωταρχικό σύνθημα ότι : αν τυχόν συνεχιστεί η αποδεδειγμένα από όλους, αποτυχημένη πολιτική, είναι καλύτερα η φυλακή, από τη γελιοποίηση της ανθρώπινης ζωής των πολιτών του νομού μας.

Ανατροπή τώρα.

Ιωάννης Μιχελογιαννάκης
Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...