Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Ηράκλειο: Ένοχοι οι τέσσερις για τη ληστεία σε χρηματαποστολή το 2011

Ένοχους έκρινε το Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης και τους τέσσερις κατηγορούμενους για τη ληστεία σε βάρος χρηματαποστολής στις Βασιλειές Ηρακλείου, με λεία 1.060.000 ευρώ, πριν από δύο χρόνια.


Το δικαστήριο αποδέχθηκε τις βασικές κατηγορίες για ληστεία, κλοπή οχημάτων και κατοχή όπλων και πυρομαχικών, ωστόσο τους έκρινε αθώους για την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Στον ιδιοκτήτη ψητοπωλείου επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 17 ετών και έξι μηνών καθώς και χρηματική ποινή 2.500 ευρώ. Στον ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ και στον κτητονοτρόφο επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης 17 ετών και χρηματικές ποινές 1.000 ευρώ.

Στον οδηγό ταξί που κατηγορείτο για άμεση συνέργεια το δικαστήριο επέβαλε ποινή έξι ετών με αναστολή.

Κατά τις απολογίες τους, οι τέσσερις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με τη ληστεία. Οι συνήγοροί τους ζήτησαν να τους αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, αίτημα το οποίο απέρριψε το δικαστήριο.

Η ληστεία είχε γίνει τον Σεπτέμβριο του 2011 στην περιοχή Βασιλειές, όταν οι κατηγορούμενοι έκλεισαν τον δρόμο στο όχημα της χρηματαποστολής με δύο αγροτικά αυτοκίνητα και με τροχό έκοψαν την πίσω πόρτα του, αποσπώντας σάκους που περιείχαν 1.060.000 ευρώ.

Στη συνέχεια διέφυγαν με δύο κλεμμένα αυτοκίνητα, τα οποία αργότερα εγκατέλειψαν. Στο ένα από αυτά βρέθηκαν τα δακτυλικά αποτυπώματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...