Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Ένταση και σήμερα στη δίκη για το διπλό φονικό

Συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων έγινε η μεταγωγή του βασικού κατηγορουμένου από τα δικαστήρια στις φυλακές με τους συγγενείς των δύο αδικοχαμένων θυμάτων να ξεσπούν για μία ακόμα φορά κατά του «φονιά», όπως τον φώναζαν. Τα δικαστήρια της Νεάπολης εξακολουθούν να θυμίζουν «φρούριο» με τις διμοιρίες να βρίσκονται επί ποδός.


Οι εντάσεις δεν έλειψαν και από την ακροαματική διαδικασία της Δευτέρας, κατά την οποία εξετάστηκαν μάρτυρες από τον Προφήτη Ηλία αλλά και αστυνομικοί. Μάλιστα η έδρα χρειάστηκε να διακόψει δύο φορές τη διαδικασία, ενώ σημειώθηκαν και κάποια απρόοπτα όπως αυτό που αφορούσε σε πρώην αστυνομικό, ο οποίος εντοπίστηκε από έδρας με το κινητό στο χέρι και ζητήθηκε να ελεγχθεί εάν βιντεοσκοπούσε την συνεδρίαση.

Κατέθεσαν μάρτυρες, οι οποίοι ήταν στην κεντρική πλατεία όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί. Ένας κατέθεσε ότι ενστικτωδώς φώναξε να «τρέξουν» για να προστατευθούν, ενώ άλλος κατέθεσε ότι ζει από θαύμα καθώς θα μπορούσε να τον είχαν πλήξει  τα σκάγια.

Ένταση επικράτησε στην δικαστική αίθουσα κατά την εξέταση του πρώην δημάρχου Λάμπρου Περβολαράκη, τον οποίο αποκάλεσε «ψεύτη» o συνήγορος της υπεράσπισης. Ο πρώην δήμαρχος ανέφερε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν ροπή στον κακώς εννοούμενο «καπετανισμό» ενώ κατάθεσε ακόμα ότι το βράδυ του διπλού φονικού, του τηλεφώνησε ο βασικός κατηγορούμενος και του είπε ότι είχε τραυματιστεί και στα δύο πόδια. Ήταν τηλεφώνημα για να το καταθέσω στην Αστυνομία» είπε ο μάρτυρας.

Κατά τη σημερινή διαδικασία εξετάστηκαν ακόμα μάρτυρες αστυνομικοί, οι οποίοι δέχθηκαν ασφυκτικές πιέσεις κυρίως για το πιστόλι, το οποίο βρέθηκε δίπλα στον Ξυδάκη και το οποίο πήρε ο καφετζής, για το εάν έγινε αυτοψία στους χώρους και σε τι κατάσταση ήταν ο βασικός κατηγορούμενος (είχε τραυματιστεί στα πόδια) όταν παραδόθηκε.  cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...