Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

10 χρόνια στον 55χρονο που πλαστογραφούσε ιατρικές συνταγές (VIDEO)

10 χρόνια φυλάκισης και δύο στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων ήταν η ποινή του δικαστηρίου στα Χανιά, για τον 55χρονο στον οποίο το 2008 είχε ασκηθεί δίωξη για πλαστογράφηση, σφραγίδων αλλά και ιατρικών συνταγών.

Ο 55χρονος φερόμενος ως φαρμακευτικός αντιπρόσωπος έγραφε συνταγές για χορήγηση φαρμάκων μέχρι και σε πεθαμένους και η πολυετής του δράση σταμάτησε όταν η ελεγκτής του ΕΟΠΠΥ μετά από καταγγελία διαπίστωσε ότι κάτι δεν πάει καλά.

Να σημειωθεί ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι στα Χανιά που απλά έκαναν τη δουλειά τους πέρασαν από ΕΔΕ και άλλες διαδικασίες προκειμένου να λάμψει η αλήθεια, καθώς ο 55χρονος είχε φροντίσει να έχει στην κατοχή του σφραγίδες γιατρών που οι ίδιοι δεν είχαν ιδέα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες πίσω από τον δράστη κρύβεται μεγάλη πολυεθνική γερμανική εταιρία η οποία έπαιρνε πίσω τα φάρμακα υψηλού κόστους κυρίως για καρκίνο άλλα ψυχωσικής συνδρομής που συνταγογραφούσε ο 55χρονος

40% των συνταγών που διακινήθηκαν ταυτοποιήθηκαν στην Κρήτη. Οι υπόλοιπες είναι άγνωστο που και σε ποια ασφαλιστικά ταμεία έχουν καταλήξει. Να σημειωθεί ότι για αυτήν την απάτη το Υπουργείο Υγείας ή ο ΕΟΠΥΥ δεν έστειλε κανένα δικηγόρο από τα νομικά του τμήματα για να υπερασπιστούν το δημόσιο στη δίκη. Οι χαμένοι της υπόθεσης οι φαρμακοποιοί, που πλήρωσαν πρόστιμα και τα ασφαλιστικά ταμεία που ακόμη δεν έχουν ταυτοποιήσει τις πλαστές συνταγές.

Πηγή: neatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...