Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Αθώος ο διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ που κατηγορείτο για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Η υπόθεση αφορούσε τον θάνατο ιατροδικαστή, ύστερα από χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο πριν από πέντε χρόνια.


Αθωώθηκε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου ο καθηγητής και διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου (ΠΑΓΝΗ), που κατηγορείτο για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Η υπόθεση αφορούσε τον θάνατο του ιατροδικαστή Γιάννη Στειακάκη, ύστερα από χειρουργική επέμβαση στο ΠΑΓΝΗ, πριν από πέντε χρόνια.


Το δικαστήριο έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο κατά πλειοψηφία -μειοψήφησε ο πρόεδρός του- ενώ νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας, είχε προτείνει την αθώωσή του υποστηρίζοντας ότι δεν προέκυψε κανένα θέμα αμέλειας στην ιατρική αντιμετώπιση του περιστατικού.

Τον Δεκέμβριο του 2008 ο ιατροδικαστής είχε υποβληθεί σε εγχείρηση για την αφαίρεση όγκου από τον νεφρό. Λίγες ώρες αργότερα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία παρουσιάζοντας ολική ανεπάρκεια οργάνων με αποτέλεσμα να υποκύψει, ενώ μετά τον θάνατό του δεν έγινε νεκροψία- νεκροτομή στη σορό από τους συναδέλφους του.

Τον Μάρτιο του 2013, όταν ο τότε διοικητής του ΠΑΓΝΗ δέχτηκε καταγγελίες για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε ιατρικά το περιστατικό και κατέληξε ο ιατροδικαστής, διέταξε να ανοίξει ο φάκελος της υπόθεσης και να διενεργηθεί επείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

Στη συνέχεια, το πόρισμα της ΕΔΕ παραδόθηκε στον επικεφαλής της ΔΥΠΕ Κρήτης, την Εισαγγελία Ηρακλείου, το υπουργείο Υγείας, τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, και την Ιατρική Σχολή και η υπόθεση ακολούθησε τη δικαστική οδό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...