Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ηράκλειο: Ένοχοι οι κατηγορούμενοι... νεκρό το θύμα!

​Μια επεισοδιακή κατάσχεση αυτοκινήτου που επιχείρησε να κάνει ένα δικαστικός επιμελητής το 2008 σε χωριό στην επαρχία Μονομοφατσίου στο Ηράκλειο, έφτασε σήμερα στο ακροατήριο στο Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Ωστόσο το θύμα του περιστατικού, που δεν ήταν άλλο από το δικαστικό επιμελητή που έπρεπε να εκτελέσει τη δικαστική απόφαση δεν βρισκόταν στην αίθουσα αφού δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το 2008 όταν ο δικαστικός επιμελητής πήγε να κατασχέσει το απλήρωτο αυτοκίνητο.


 Τότε βρήκε μπροστά του τον ιδιοκτήτη, την γυναίκα του καθώς και ένα συγγενικό τους πρόσωπο που δεν αντιδρούσαν μόνο στα λόγια αλλά φαίνεται ότι δεν δίσταζαν να απλώσουν και τα χέρια τους. Τότε λοιπόν – εποχή λίγο πριν την κρίση – τα πράγματα φαίνεται ότι αγρίεψαν και η αστυνομία πήρε το δικαστικό επιμελητή από τα χέρια τον εξαγριωμένων ... υπερασπιστών του οχήματος.

Λίγο καιρό μετά ο άνθρωπος έχασε τη ζωή του, όχι από το επεισόδιο στο χωριό αλλά για άλλους λόγους. Σήμερα η υπόθεση εκδικάστηκε στο Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου με τους 3 κατηγορούμενους να αντιμετωπίζουν κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ηθική αυτουργία σε αντίσταση κατά της αρχής και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Παρά τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων για τα περιστατικά εκείνης της ημέρας – ισχυρισμοί που σε κάποιες περιπτώσεις προκάλεσαν μέχρι και τη θυμηδία στο ακροατήριο, όταν υποστήριξαν ότι ο δικαστικός επιμελητής τραυματίστηκε στο σημείο επειδή ... γλίστρησε – το δικαστήριο έκρινε και τους τρεις κατηγορουμένους ένοχους.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο Εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση του αναφέρθηκε σε αυτά τα περιστατικά, καταδίκασε τη νοοτροπία και επεσήμανε ότι δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν και στις μέρες μας. Οι τρεις που κάθισαν σήμερα στο εδώλιο άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πηγή: prismanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...