Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Όπλα και αρχαία μαζεύει η ΕΛΑΣ στο Ρέθυμνο


της Κατερίνας Μηναδάκη / prismanews.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ώρες μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου σε χωριό έξω από τη πόλη του Ρεθύμνου. Η επιχείρηση σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στήθηκε έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών για την έκνομη δραστηριότητα επιχειρηματία που έχει σχέση με όπλα και αρχαία αντικείμενα αλλά που όμως δεν έχει απασχολήσει στο παρελπόν τις διωκτικές αρχές.


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο επιχειρηματίας με καταγωγή από το συγκεκριμένο χωριό που όμως ζει και δραστηριοποιείται στην πόλη των Αθηνών το τελευταίο χρονικό διάστημα, είχε εμφανιστεί στο πατρικό του σπίτι κάνοντας, όπως φαίνεται, δουλειές με φούντες. Οι πληροφορίες της αστυνομίας φαίνεται να θέλουν τον επιχειρηματία να διακινεί μεγάλο αριθμό όπλων, χιλιάδες φυσίγγια αλλά και αμέτρητα κομμάτια αρχαίων αντικειμένων.

Αυτό που δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι τώρα και το διερευνά η αστυνομία, είναι αν μετέφερε τα όπλα και τα αρχαία αντικείμενα από την πάνω Ελλάδα στην Κρήτη ή αν τα έπαιρνε από το νησί προκειμένου να τα μεταφέρει στην πάνω Ελλάδα και από εκεί να τα βγάλει στο εξωτερικό.
Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο χωριό του Ρεθύμνου οι Ειδικές Δυνάμεις της αστυνομίας αυτή την ώρα, έχουν εντοπίσει συσκευασμένα αμέτρητα κομμάτια αρχαίων ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κατά τα άλλα ευυπόληπτος επιχειρηματίας είχε σκοπό να μεταφέρει περισσότερα από 20 όπλα.

Κλούβες της ΕΛΑΣ βρίσκονται έξω από το χωριό προκειμένου να μεταφέρουν τα ευρήματα, λένε οι ίδιες πηγές ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται να ολοκληρωθεί η αποψινή επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου προκειμένου να απαντηθούν ερωτήματα όπως αν υπήρξαν συνεργοί ή αν αυτή η δουλειά γινόταν πολύ καιρό. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι τζίροι που θα δημιουργόνταν από αυτή τη διαδικασία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...