Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Οι Βουλγάρες τα "βαποράκια", οι Χανιώτες "επιχειρηματίες" σε σπείρα ναρκωτικών

Εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, εγκληματική οργάνωση που είχε σκοπό τη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

Συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους σε αυτή, δύο (2) ημεδαποί 50 και 28 ετών και δύο (2) γυναίκες υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 22 και 48 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο (2) μέλη της, ημεδαποί ηλικίας 24 και 46 ετών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο καταπολέμησης της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, πρόεκυψε ότι οι ανωτέρω, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με δομημένη και διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους μεταξύ τους, που δρούσε τουλάχιστον την τελευταία πενταετία, με σκοπό την εμπορία, διακίνηση και διάθεση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

Συγκεκριμένα ο 50χρονος ημεδαπός, ως αρχηγός της οργάνωσης, με τη συνδρομή και υποστήριξη των υπόλοιπων δραστών προμηθευόταν, μετέφερε, κατείχε και εμπορευόταν κατ’ εξακολούθηση ναρκωτικές ουσίες.

Για την εξάρθρωση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση, που εξελίχθηκε από τις βραδινές ώρες χθες (02-10-2013), στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθη αρχικά ο 50χρονος, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους εκατόν είκοσι (120) γραμμαρίων.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που ακολούθησαν συνελήφθησαν ακόμα τρία μέλη της οργάνωσης, ενώ σε οικίες που διέμεναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους (3,2) κιλών περίπου
 το χρηματικό ποσό (5.025) ευρώ
 δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
 έξι (6) συσκευές κινητών τηλεφώνων
 δύο (2) αυτοσχέδια τσιγάρα και
 δύο (2) δίκυκλα οχήματα.
Επίσης, η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει επιπλέον οκτώ (8) ημεδαπούς, ηλικίας από 40 έως 56 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών (προμήθεια – χρήση).

Το προανακριτικό έργο και τις αστυνομικές έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της οργάνωσης και να διευκρινιστεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δράσης διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...