Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Αθώοι 137 Ρομά για στεγαστικά δάνεια

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταυλισμούς Ρομά διανθίζονται πλέον και με ταυτοποιήσεις παιδιών

Ήταν υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό τους


Αθωώθηκαν σήμερα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου 137 Ρομά, που κατηγορούνται για υπόθεση δανείων που είχαν πάρει, συμμετέχοντας σε πρόγραμμα δανειοδότησης που, βάσει των σχετικών δηλώσεων που είχαν υπογράψει, ήταν υποχρεωμένοι να προχωρήσουν σε αγορά σπιτιού εγκαταλείποντας τον καταυλισμό, έτσι ώστε η έκταση που καταλαμβάνει να αποδοθεί στον δήμο, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Το δικαστήριο έκρινε, ότι οι άνθρωποι δεν είχαν δόλο, και ότι δεν γνώριζαν τις υποχρεώσεις τις οποίες είχαν και έτσι αθωώθηκαν.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή όλων σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αφού όπως ανέφερε, πήρε ο καθένας τους ποσόν, από 50.000 έως 70.000 ευρώ για την αγορά ακινήτου για μετεγκατάσταση, κάτι που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και έτσι δεν εγκατέλειψαν τον καταυλισμό στα Δυο Αοράκια.

Εξάλλου, ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορούμενων υποστήριξε ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι αγράμματοι και δεν γνώριζαν πως υπέγραφαν υπεύθυνη δήλωση για να εγκαταλείψουν άμεσα τον καταυλισμό. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι κανείς από τους κατηγορούμενος δεν έλαβε χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...