Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Τοκογλύφοι πίσω από ενεχυροδανειστές - Καταγγελίες και στην Κρήτη


Σε έναν χώρο που τους εξασφαλίζει το κεφάλαιο και τους αλμυρούς τους τόκους, έχουν καταφύγει τα τελευταία χρόνια τοκογλύφοι σε όλη την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, εκείνοι που παραδοσιακά πλούτιζαν δανείζοντας μικρομεσαίους επιχειρηματίες όλων των κλάδων παίρνοντας κατά κύριο λόγο επιταγές ως διασφάλιση, σήμερα έχουν αλλάξει πεδίο και έχουν μετακινηθεί στη σιγουριά του χρυσού.


Έτσι πληθαίνουν οι καταγγελίες και σε επίπεδο Κρήτης, για άτομα που βρίσκονται πίσω από ενεχυροδανειστήρια και ενεχυροδανειστές, δανείζοντας τους μεγάλα ποσά και λαμβάνοντας φυσικά πίσω το κεφάλαιο τους με τεράστιο κέρδος. Η κατάσταση ξέφυγε όταν η κίνηση στα ενεχυροδανειστήρια εκτινάχθηκε, με χιλιάδες πολίτες να καταφεύγουν στη λύση αυτή για να εξασφαλίσουν χρήματα για τις ανάγκες τους.

Οι περισσότεροι από τους συγκεκριμένους επαγγελματίες, μη έχοντας και οι ίδιοι υπολογίσει καλά τα δεδομένα, χρειάστηκαν ρευστό προκειμένου να μπορούν να αγοράζουν τις μεγάλες ποσότητες χρυσού που έφθανε στα καταστήματα τους. Μοιραία κάπου εδώ μπήκαν στο "παιχνίδι" και εκείνοι που είχαν χρήματα για δανεισμό.

Έτσι βρέθηκαν τοκογλύφοι πίσω από ενεχυροδανειστές και της Κρήτης. Άτομα υπεράνω υποψίας που δεν κινούσαν υποψίες για μια τέτοια δράση.

Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις σύμφωνα με καταγγελίες, οι τοκογλύφοι έπαιρναν και το χρυσό που υπήρχε στο ενεχυροδανειστήριο που δάνειζαν, σε δικό τους χώρο προκειμένου να διασφαλίσουν πως θα πάρουν πίσω το κεφάλαιο, ενώ θα λάβουν και τους τόκους.

Εκείνο που δεν υπολόγιζαν όμως ήταν πως ιδιοκτήτες αντί να λυγίσουν στο βάρος των απειλών και της πίεσης που τους ασκούσαν προχώρησαν σε καταγγελίες είς βάρος τους βάζοντας ένα τέλος στον "εφιάλτη" τους.

Οι υποθέσεις παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας που οι εμπλεκόμενοι δεν συνήθιζαν να απασχολούν τις δικαστικές αίθουσες με τις υποθέσεις τους.
flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...