Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ηράκλειο: Στο σκαμνί τρεις πυροσβέστες για το μοιραίο λάθος που στοίχισε τη ζωή σε γυναίκα!

Οι πυροσβέστες μπήκαν στο ισόγειο πολυκατοικίας και τα όσα ακολούθησαν τους έφεραν στο εδώλιο του κατηγορουμένου...


Στο εδώλιο του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου κάθονται σήμερα τρεις Πυροσβέστες, στους οποίους, σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα αποδίδονται ευθύνες για το θάνατο της 71χρονης Αικατερίνης Τσακίρη, καθώς διέγνωσαν εσφαλμένα ότι ήταν νεκρή, με αποτέλεσμα να παρέλθει κρίσιμο χρονικό διάστημα για τον απεγκλωβισμό της, το οποίο αποδείχθηκε μοιραίο για τη ζωή της.

Πρόκειται για την τραγωδία που είχε συγκλονίσει όλη την Κρήτη, τον Ιούλιο του 2010, όταν σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη και ακολούθως πυρκαγιά, σε επιχείρηση στο ισόγειο πολυκατοικίας με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο ο γνωστός επιχειρηματίας Δημήτρης Κασσαβέτης αλλά και να χαθεί άδικα η 71χρονη, η οποία ήταν ένοικος στον α’ όροφο της πολυκατοικίας.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι γιοι της εκτός από το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, έχουν προσφύγει και στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου με αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου. Πιστεύουν ακράδαντα ότι η μητέρα τους θα ζούσε αν δεν είχαν γίνει λάθος χειρισμοί και αν, όπως λένε, οι πυροσβέστες είχαν ακούσει εγκαίρως τις αγωνιώδεις εκκλήσεις τους.

Από την πλευρά των πυροσβεστών αναφέρεται ότι πλησίασαν την 71χρονη, έβγαλαν τα γάντια, την εξέτασαν, διαπίστωσαν ότι δεν είχε ανάσα και σφυγμό και διέγνωσαν ότι ήταν νεκρή καθώς δεν αντιδρούσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...