Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

«60’ Ελλάδα»: Ο Νίκος Μάνεσης στον νομό Λασιθίου

Πυξίδα ο  άνθρωπος. Προορισμός η ελληνική περιφέρεια. Στόχος του ταξιδιού η καταγραφή  των προβλημάτων, αλλά και του αισιόδοξου μηνύματος ότι σε έναν τόπο που βιώνει έντονα τη νέα σκληρή πραγματικότητα υπάρχουν πολίτες που όχι μόνο στέκονται όρθιοι αλλά και βρίσκουν τη δύναμη να δημιουργούν. 

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, στις 24:00, η εκπομπή του Alpha «60’ Ελλάδα» και ο Νίκος Μάνεσης συνεχίζουν το ταξίδι τους με τρίτο σταθμό τον νομό Λασιθίου.

Σε ποιο σταυροδρόμι η παράδοση συναντά την ανάπτυξη; Πώς το δημιουργικό πνεύμα πολεμά τα αδιέξοδα; Ποιες εναλλακτικές ιδέες προτείνουν οι νέοι άνθρωποι της περιοχής;

Οι κάτοικοι του νομού Λασιθίου μας ταξιδεύουν στον τόπο τους και μας αποκαλύπτουν μια ενδιαφέρουσα πλευρά της Κρήτης, αυτή της προόδου, της ανάπτυξης και των εξαγωγών. Μας δείχνουν την καθημερινότητά τους, μοιράζονται μαζί μας τα προβλήματα του σήμερα και τις αισιόδοξες προοπτικές του αύριο, μας ξεναγούν στα αγαπημένα τους μέρη και μας κερνούν ρακή και… μαντινάδες.

Στο Λασίθι, η  κάμερα του «60’ Ελλάδα» καταγράφει την καθημερινότητα εκείνων που  παραμένουν στον τόπο τους στην πρώτη  γραμμή της μάχης με την κρίση. Πρόσωπα που δεν διστάζουν  να ανοίξουν την πόρτα του σπιτιού και της καρδιάς τους.

Ένα συναρπαστικό ψηφιδωτό ανθρώπων, ιστοριών και συναισθημάτων!

Μέσα από την εκπομπή  γνωρίζουμε:

• Τους δημιουργούς του αγάλματος της «Αρπαγής της Ευρώπης» που βρίσκεται στην είσοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

• Μια παρέα φίλων με ένα, μοναδικό στην Ελλάδα, «κινητό» μουσείο, με αυτοκίνητα αντίκες. Σε πλήρη λειτουργία: μια μοτοσικλέτα του 1936, ένα αυτοκίνητο MERCEDES του 1940, αλλά και ένα Τζιπ του 1957 από το Βιετνάμ. Βλέπουμε επίσης, ένα συμβόλαιο αγοράς αυτοκινήτου όπου αντί πληρωμής δόθηκαν 3.000 οκάδες λάδι!

• Στο «μαγικό  Γαϊδουρονήσι», τη φιλοξενία των τριών κατοίκων του που μένουν εκεί, χειμώνα – καλοκαίρι, ως ερημίτες και μαθαίνουμε τους λόγους που τους οδήγησαν στην απόδραση από τον προηγούμενο τρόπο ζωής τους.

• Δύο αδέλφια, μαθητές Λυκείου, που σαρώνουν τα πρωταθλήματα αναρρίχησης.

Επίσης, η εκπομπή πραγματοποιεί απόβαση στην ιστορική Σπιναλόγκα και αναζητεί τους κατοίκους που έγιναν γνωστοί από το τηλεοπτικό σήριαλ «Το Νησί». Ο Νίκος Μάνεσης συναντά:

• Τον Μανώλη Χαρούλη, πατέρα του τραγουδιστή Γιάννη Χαρούλη, ο οποίος, εκτός από ηθοποιός, είναι σιδηρουργός που φτιάχνει παλιά κοσμήματα, γλύπτης πέτρας αλλά και ζωγράφος. Στα Λακώνια, μας φιλοξενεί στο εργαστήριό του και μας παρουσιάζει μοναδικά μουσικά όργανα έργα τέχνης από ανακυκλώσιμα υλικά.

• Τον Μανώλη Τσαγκαράκη, τον «μικρό Δημητράκη», που ως μεγάλο παιδί σήμερα πια, κάνει όνειρα για το μέλλον του τόπου του.

 «60’ Ελλάδα», με τον Νίκο Μάνεση: Βλέπουμε αυτά που δεν βλέπουν οι άλλοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...