Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

VIDEO -Περιπέτεια για ναυτοπροσκόπους στα Χανιά

Περιπέτεια για έξι μαθητές Λυκείου – ανιχνευτές ναυτοπροσκόπους και τους τρεις ενηλίκους εκπαιδευτές τους το απόγευμα της Δευτέρας στο ενετικό λιμάνι των Χανίων.

Το περιστατικό συνέβη στις 5 το απόγευμα, όταν ναυτοπρόσκοποι του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Χανίων πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική βόλτα μέσα στο ενετικό λιμάνι.

Εκπαιδευτική βόλτα γινόταν μέσα στο ενετικό λιμάνι με τα ιστία της λέμβου “Ανδρέας”. Φτάνοντας κοντά στην ακτή Κουντουριώτη, στο σημείο όπου βρίσκεται η σημαία στο φρούριο Φιρκά, η λέμβος γύρισε με σκοπό να κατευθυνθεί και πάλι στο εσωτερικό του λιμανιού. Οπως δήλωσε στα “Χ.Ν.” ο κ. Μανώλης Σκουλουδάκης, περιφερειακός έφορος Χανίων των ναυτοπροσκόπων «στην “μπούκα” του λιμανιού τη λέμβο κτύπησε το ρεύμα. Προσπάθησαν να βάλουν μπρος τη μηχανή έτσι ώστε να γυρίσει, έσπασε όμως η βάση της και έπεσε στη θάλασσα. Οι πλάγιοι άνεμοι έριξαν το σκάφος στην ξέρα. Ολοι οι επιβαίνοντες απομακρύνθηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα, τα παιδιά δεν βράχηκαν καν. Είναι η πρώτη φορά στα τόσα χρόνια που δραστηριοποιούμαστε που συμβαίνει τέτοιο περιστατικό».

Στη συνέχεια με την επέμβαση λιμενικών, ναυτοπροσκόπων, πολιτών, ιστιοπλοϊκού σκάφους, η λέμβος αποκολλήθηκε από την ξέρα και οδηγήθηκε σε ασφαλές σημείο.

Σε ανακοίνωσή του για το συμβάν το 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Χανίων τονίζει:

«Στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εξόδου, εντός του ενετικού λιμανιού, με τη δεκάκωπη ναυτοπροσκοπική λέμβο “Ανδρεάς”, προκλήθηκε βλάβη στη βοηθητική μηχανή του σκάφους με αποτέλεσμα την προσάραξή του σε βράχια στην είσοδο του λιμανιού. Οι κυβερνήτες του σκάφους φρόντισαν έγκαιρα για την ασφαλή μετάβαση του πληρώματος στη στεριά και η βάρκα ρυμουλκήθηκε με την ουσιαστική βοήθεια εθελοντών πολιτών, του Λιμεναρχείου και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων. Με την ψύχραιμη αντιμετώπιση του εκπαιδευμένου πληρώματος, δεν τραυματίστηκε κανένας, ενώ το σκάφος υπέστη επιφανειακές φθορές οι οποίες θα επισκευαστούν άμεσα».

Την προανάκριση για τα ακριβή αίτια του συμβάντος διερευνά το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.


Περιπέτεια για ναυτοπροσκόπους στο Ενετικό... by Miss-Jessy-Lays



Πηγή: haniotika-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...