Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Μυστήριο με τον 31χρονο που βρέθηκε νεκρός στη Γαύδο

Δεν υπάρχουν ορατές ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας στο πτώμα που βρέθηκε στη Γαύδο, σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή Κρήτης κ. Σταμάτη Μπελιβάνη, ο οποίος διενήργησε το πρωί την αυτοψία στο σημείο


Στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής, μεταφέρθηκε το πτώμα νεαρού άνδρα, που βρέθηκε χθες στην περιοχή Βατσιανά της Γαύδου. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή το πτώμα είναι σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, περίπου 10 ημερών και υπάρχουν αρκετές αλλοιώσεις.

Από την αυτοψία δεν διαπιστώθηκαν κάποια εξωτερικά ίχνη που να παραπέμπουν στο ότι ο θάνατος του άντρα προήλθε από εγκληματική ενέργεια, αλλά το οριστικό πόρισμα αναμένεται να προκύψει μετά την διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής καθώς επίσης και απο τις τοξικολογικές εξετάσεις.

Σε ότι αφορά στην ταυτοποίηση του νεκρού, θεωρείται ως βέβαιο πως πρόκειται για τον 31χρονο Διονύση Καλλίνικο από την Ιθάκη, αν και επισήμως η ανακοίνωση θα γίνει μετά την «αναγνώριση» κάποιων σημαδιών από συγγενείς του. Το πρωί μετέβη στο νησί ο ιατροδικαστής Χανίων, Σταμάτης Μπελιβάνης, που πραγματοποίησε αυτοψία στο σημείο, όπου βρέθηκε το πτώμα.

Για το κρίσιμο θέμα του αν μετακινήθηκε το πτώμα από άλλη περιοχή στο σημείο όπου βρέθηκε, ο κ.Μπελιβάνης ήταν κατηγορηματικός:

«Η σήψη επήλθε στον νεκρό στο σημείο όπου βρέθηκε».


Σύμφωνα με τον κ. Μπελιβάνη, από τα πρώτα ευρήματα προκύπτει ότι βρισκόταν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης και ο θάνατος προσδιορίζεται χρονικά πριν από 10-12 ημέρες.

Το πτώμα του άνδρα εντόπισε το απόγευμα της Παρασκευής Αυστριακός περιηγητής μέσα σε θάμνους.

Πηγή: flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...