Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Κρήτη: Ξανά στο "σκαμνί" ο 38χρονος για το μακελειό της Χρυσοστόμου

Στις 15 Ιανουαρίου εκδικάζεται στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο ανατολικής Κρήτης η υπόθεση δολοφονίας της Ελένης Πανταγάκη, από έναν 44χρονο τότε άνδρα, που σήμερα είναι έγκλειστος στην Ψυχιατρική Κλινική των φυλακών Κορυδαλλού. 


Το μακελειό της Χρυσοστόμου θα αναβιώσει στις δικαστικές αίθουσες, με τον 46χρονο σήμερα δράστη να κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία μαχαιριού και οπλοχρησία.


Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 38 ετών

Το ιστορικό της τραγωδίας

Σε σχέση με την μοιραία νύχτα, ο 44χρονος φέρεται να επιμένει ότι βρισκόταν σε άμυνα. "Δεν κατάλαβα τι έγινε. Μου επιτέθηκαν πέντε άτομα, ήθελαν να εισβάλουν στο σπίτι μου. Δεν ξέρω τι σκοπό είχαν. Ήθελαν να με σκοτώσουν. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν αδικαιολόγητοι". Το μακελειό της λεωφόρου Χρυσοστόμου σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2011. Η τραγωδία ξεκίνησε όταν ο Τ. Πανταγάκης ιδιοκτήτης διαμερίσματος σε πολυκατοικία επί της Χρυσοστόμου θέλησε να βοηθήσει τη νοικάρισσά του, η οποία του έκανε παράπονα για τον ένοικο του διπλανού διαμερίσματος.

Η κοπέλα από τις πρώτες ημέρες της διαμονής της εκεί, άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα με τον γείτονα του διπλανού διαμερίσματος, ο οποίος την ενοχλούσε και την εξύβριζε. Όταν ο Τ. Πανταγάκης και η σύζυγος του πήγαν στο διαμέρισμα του δράστη για να του ζητήσουν να βρεθεί μια λύση, εκείνος τους άνοιξε όμως πριν καλά-καλά προλάβουν να του εξηγήσουν το λόγο της παρουσίας τους, άρπαξε ένα καταδρομικό μαχαίρι  και τους επιτέθηκε.

Πρώτα χτύπησε την άτυχη γυναίκα, η οποία βρισκόταν μπροστά ακριβώς από την πόρτα και εν συνεχεία σε κατάσταση αμόκ τραυμάτισε σοβαρά τον αξιωματικό και την νοικάρισσα, οι οποίοι γλίτωσαν από θαύμα.

Τι υποστήριξε ο δράστης

Στην απολογία του ο δράστης του μακελειού υποστήριξε ότι βρισκόταν σε άμυνα και βλέποντας το σημείωμα που του έβαλε κάτω από την πόρτα ο αστυνομικός, να πάψει να ενοχλεί την κοπέλα, τρομοκρατήθηκε και όταν άρχισαν να χτυπούν με μανία, όπως είπε, την πόρτα του σπιτιού του ο Τηλέμαχος Πανταγάκης και η σύζυγός του, ο ίδιος άρπαξε ένα μαχαίρι στην προσπάθειά του να προστατεύσει τον εαυτό του

Σε ερώτηση πώς αφού σκότωσε τη γυναίκα, συνέχισε με τον σύζυγό της και την κοπέλα, απάντησε ότι δεν θυμάται

Ο 44χρονος, ο οποιος παραμένει έγκλειστος στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατ’ εξακολούθηση.

Σημειώνεται ότι η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη αποφαίνεται ότι ο 44χρονος είχε μειωμένη την ικανότητα να αντιληφθεί το άδικο της πράξης του ή να ενεργήσει σύμφωνα με την αντίληψη του για το άδικο αυτό, υπογραμμίζει όμως ότι δεν έχει το ακαταλόγιστο.

ΠΗΓΗ www.cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...