Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

«Θάλασσα» από λαθραία τσιγάρα στο Λιβυκό

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι λιμενικές υπηρεσίες στην Κρήτη μετά από επείγον σήμα του Υπουργείου Ναυτιλίας για  ενδεχόμενη προσέγγιση «στόλου» από τσιγαράδικα στα νότια παράλια του νησιού.


Το υπουργείο έχει ζητήσει την αύξηση των περιπολιών περιμετρικά του νησιού καθώς έχει πληροφορίες για τον κατάπλου τεσσάρων φορτηγών πλοίων που μεταφέρουν παράνομα φορτία τσιγάρων.


Το σήμα αυτό επιβεβαιώνει τον εντεινόμενο κίνδυνο έξαρσης του λαθρεμπορίου τσιγάρων, που γίνεται στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο, είτε για μεταφόρτωση για τις αγορές της Δύσης, είτε για την … εγχώρια κατανάλωση.

Το λαθρεμπόριο τσιγάρων, που πυροδοτείται από τη φορολογία και του οποίου η επιτυχής αντιμετώπιση στοιχίζει 600-650 εκ. ευρώ ετησίως στα δημόσια ταμεία. Το 2013 η παράνομη εμπορία τσιγάρων αναμένεται να ανέλθει στο 20% της νόμιμης από μόλις 5% το 2009 σύμφωνα με στοιχεία της Γεν. Γραμματείας Διαφάνειας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και η αύξηση της φορολογίας καπνικών εκτιμάται ότι θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην εδραίωση και επιδείνωση αυτή της τάσης.


Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...