Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

Σήμερα η πρόταση της εισαγγελέως για το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία

Σήμερα αναμένεται να συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του διπλού φονικού στον Προφήτη Ηλία που διακόπηκε χτες μετά τις απολογίες των τριών κατηγορουμένων. 

Η διαδικασία θα συνεχιστεί με  την πρόταση της εισαγγελέως και τις αγορεύσεις συνηγόρων, ενώ η απόφαση αναμένεται πιθανότατα την Τετάρτη.


Μετά την κατάθεση των δυο εμπειρογνωμόνων που είχε ορίσει η πλευρά των κατηγορουμένων ξεκίνησαν εν μέσω εντάσεων οι απολογίες τόσο του κρεοπώλη που κατηγορείται για το διπλό φονικό όσο και των δυο αδερφών του που κατηγορούνται για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πατέρα του Πρίαμου Ξυδάκη.

Η απολογία του κρεοπώλη

Ο κρεοπώλης ξεκινώντας την απολογία του δέχτηκε λεκτική επίθεση εκ μέρους των συγγενών του Πρίαμου Ξυδάκη που αφού σηκώθηκαν όρθιοι, χωρίς ωστόσο να πλησιάσουν τον κατηγορούμενο, του φώναζαν: "Φονιά, φονιά, κακούργε!" Λίγο αργότερα αποχώρησαν από την αίθουσα, ενώ είχαν προηγηθεί παρεμβάσεις εκ μέρους της χήρας Ξυδάκη για όσα ανέφερε στην απολογία του ο κατηγορούμενος σε σχέση με τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το θύμα, πριν το τραγικό συμβάν. Στην αίθουσα δεν παρέμεινε ούτε ο πατέρας του θύματος, έμεινε ωστόσο η χήρα του Πρίαμου Ξυδάκη, η οποία και παρενέβαινε τακτικά.

"Δεν ήξερα που να πάω ... Άνοιξα την πόρτα, έβαλα το κεφάλι μου στη θέση του συνοδηγού, εκείνη την ώρα βγήκε το παιδί μου έξω και φώναζε "μη σκοτώσεις τον πατέρα μου"! Ο Πρίαμος γύρισε και πυροβόλησε το γιο μου. Ήταν σαν να με κουκουλώνανε οι σφαίρες. Έφαγα κι άλλη σφαίρα στο πόδι, συγχρόνως βλέπω το παιδί μου στο έδαφος... Δεν καταλάβαινα τί έκανα, πήρα την καραμπίνα από το αυτοκίνητο. Σκέφτηκα "έφαγε το κοπέλι μου" και τον πυροβόλησα. Είχαμε και οι δύο προτεταμένα τα όπλα, ήταν σαν να παίχτηκαν ταυτόχρονα οι πυροβολισμοί, κι έγινε αυτό που έγινε" - είπε ο κατηγορούμενος ενώπιον του Δικαστηρίου.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...