Στον εισαγγελέα οδηγείται αυτή την ώρα ο 46χρονος που συνελήφθη καθώς όπως αποδείχτηκε ήταν ο δράστης της κλοπής στον ιερό ναό του Αγίου Πνεύματος στην περιοχή της Λοφούπολης στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη.

Ο 46χρονος συνοδευόμενος από αστυνομικούς πέρασε το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου προκειμένου να παρουσιαστεί ενώπιον του Εισαγγελέα ενώ απο νωρίς στο δικαστήριο έχουν συγκεντρωθεί συγγενείς και φίλοι του προκειμένου να του συμπαρασταθούν

Τον πρόδωσε το DNA

Υπενθυμίζεται ότι ο ιερόσυλος δεν δίστασε να αφαιρέσει από το ναό ιερά σκεύη όπως το άγιο δισκοπότητο, τη λαβίδα, το ευαγγέλιο και έγινε καπνός ενώ η κλοπή είχε γίνει αντιληπτή από τον εφημέριο της εκκλησίας ο οποίος και έκανε καταγγελία στην αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η εμπλοκή του 46χρονου επιβεβαιώθηκε με τα εργαστηριακά αποτελέσματα που προέκυψαν από το γενετικό υλικό που είχε εντοπιστεί στο χώρο του ναού κατά την έρευνα της σήμανσης μετά το περιστατικό. Μετά την ταυτοποίηση του δράση η αστυνομία προχώρησε σε έρευνα στο σπίτι του ωστόσο δεν βρέθηκε τίποτα από τα κλοπιμαία παρά μόνο τέσσερα φυσσίγγια.

 cretalive.gr