Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Από ένα μήνα φυλακή για κάθε σύνταξη που "τσέπωνε"!


Η 60χρονη γυναίκα που εμφανίστηκε μετανιωμένη σήμερα στο δικαστήριο του Ηρακλείου, υποστήριξε πως αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και μάλιστα παρουσίασε χαρτιά που αποδεικνύουν πως είχε εγκλειστεί και σε ψυχιατρικό ίδρυμα.




Όμως τα προβλήματα που αντιμετώπιζε δεν την εμπόδιζαν να εισπράττει τη σύνταξη της πεθαμένης μητέρας της για περισσότερους από 5 μήνες.


Από τον Ιούνιο του 2008 ως και το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου λάμβανε τη σύνταξη της μητέρας της, παρότι η γυναίκα είχε πεθάνει, καθότι ήταν συνδικαιούχος στο λογαριασμό της. Και παρά τη μεταμέλεια της αλλά και τα ψυχολογικά προβλήματα που επικαλέστηκε το δικαστήριο δεν τη συγχώρεσε καταδικάζοντας την σε 5μηνη φυλάκιση, ένα μήνα δηλαδή για κάθε κλεμμένη σύνταξη της μητέρας της!

Οι υποθέσεις που φτάνουν πλέον στα δικαστήρια για ανάλογες περιπτώσεις είναι ρουτίνα που δείχνουν από τη μία πόσο διάτρητο ήταν το σύστημα ελέγχου του ΙΚΑ και από την άλλη πόσες ανθρώπινες τραγωδίες κρύβονται πίσω από πολλές τέτοιες περιπτώσεις όπου η ανάγκη και η φτώχεια ανάγκαζαν και αναγκάζουν πολλούς συμπολίτες μας να χρησιμοποιούν τέτοια τερτίπια για να συμπληρώνουν ή για να αναπληρώνουν το εισόδημα τους!

cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...