Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Βρετανοί βουλευτές αμφισβητούν το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας με αφορμή φονικό στην Κρήτη

Ευθεία βέλη κατά της Ελληνικής Αστυνομίας εξαπολύουν δύο Βρετανοί βουλευτές που καλούν τις βρετανικές αρχές να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στην έρευνα για το θάνατο νεαρού Βρετανού κατά τη διάρκεια καυγά στο τουριστικό θέρετρο των Μαλίων, τον περασμένο Ιούλιο κι ενώ ως δράστης έχει συλληφθεί και προφυλακιστεί ένας άλλος νεαρός Βρετανός.

Ο 20χρονος Tyrell Matthew-Burton μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου κατά τη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ περίπου 30 Βρετανών στα Μάλια, τα ξημερώματα της 23ης ιουλίου. 
Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε το 19χρονο, τότε, Myles Litchmore ως δράστη της δολοφονίας. Ο νεαρός κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία και παραμένει προφυλακισμένος εν αναμονή της δίκης.


Σύμφωνα με το BBC, η βουλευτής του κεντροαριστερού κόμματος Labour, Heidi Alexander εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για τις ελληνικές αρχές και τη διαχείριση της υπόθεσης,
λέγοντας στη Βουλή ότι η οικογένεια του φερόμενου ως δράστη, πιστεύει ότι η στήριξη που δέχτηκε από τη βρετανική κυβέρνηση ήταν εντελώς ανεπαρκής.

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, η Alexander κάλεσε τις βρετανικές αρχές να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στην έρευνα.
Ο Litchmore-Dunbar έχει επανειλημμένως ισχυριστεί ότι είναι αθώος για την πράξη που του καταλογίζουν.
Η βουλευτής επίσης στράφηκε και εναντίον της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. και των διαδικασιών που ακολουθεί, αφού ανέφερε ότι η ΕΛ.ΑΣ. έστειλε στην οικογένεια του θύματος, τα ρούχα που φορούσε τη μοιραία νύχτα.

"Δεν καταλαβαίνω γιατί τα ρούχα δεν κρατήθηκαν στην Ελλάδα ως αποδεικτικά στοιχεία και ανησυχώ ότι οι ελληνικές αρχές ίσως δεν καταφέρνουν να ανταποκριθούν καταλλήλως" - είπε η Alexander, σύμφωνα με το BBC.

Ο εκπρόσωπος της οικογένειας του θύματος Matthew-Burton, επίσης βουλευτής του ίδιου κόμματος, πρόσθεσε ότι έχει ύποβάλλει αίτηση στις βρετανικές αρχές να διεξαγάγουν τη δική τους έρευνα για την υπόθεση, κάτι που ωστόσο φαίνεται πως δεν είναι δυνατό, καθώς το έγκλημα σημειώθηκε σε έδαφος άλλης χώρας.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...