Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Απατεώνας και τζέντελμαν

Τελειωμό δεν έχουν στην Κρήτη τα κρούσματα με τους καλοντυμένους κι ευγενικότατους επιτήδειους, οι οποίοι εξαπατούν ηλικιωμένους, αρπαζώντας τους το υστέρημά τους δήθεν για να εξυπηρετήσουν καταστάσεις που έχουν να κάνουν με συγγενικά τους πρόσωπα.


Η τελευταία καταγγελία έγινε χθες και είχε να κάνει με μια 80χρονη από τα Χανιά, από την οποία αποσπάστηκε το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ για μια παραγγελία που δήθεν είχε κάνει ο γιος της.


Ο άνδρας που την επισκέφτηκε στο σπίτι της, μέσα στην πόλη των Χανίων, ήταν καλοντυμένος και πολύ ευγενικός.

Τη σκλάβωσε τη γυναίκα με την ευγένειά του, το ήθος και το χαρακτήρα που έδειξε απέναντί της, συνάμα με το καλό παρουσιαστικό του. Από την άλλη, ο άγνωστος άνδρας "πάτησε" στο γεγονός ότι η ηλικιωμένη είναι μάνα και θα έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να εξυπηρετήσει το παιδί της, μιας και επρόκειτο δήθεν για το γιο της, όπως την ενημέρωσε.

Ο άγνωστος θύτης συγκεκριμένα ζήτησε χρήματα από το ηλικιωμένο θύμα του, γιατί, όπως ανέφερε, ο γιος του θύματος είχε παραγγείλει ένα DVD. Λίγα λεπτά της ώρας στάθηκαν αρκετά για να πείσει τη γυναίκα και να της αποσπάσει τελικά ούτε λίγο ούτε πολύ 700 ευρώ και να εξαφανιστεί στη συνέχεια.

Ό,τι είχε και δεν είχε στο κομπόδεμά της η γυναίκα του το έδωσε για να βοηθήσει το γιο της, ενώ λίγη ώρα αργότερα και αφού είχε εξαφανιστεί ο άγνωστος άνδρας η 80χρονη συνειδητοποίησε ότι την ξεγέλασαν και κατήγγειλε το συμβάν στην Αστυνομία.

Την προανάκριση έχει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, άνδρες της οποίας ερευνούν με προσοχή την υπόθεση.



Της Ιωάννας Βλαχάκη / neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...