Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Κρήτη: Έσφαξαν πρόβατα αξίας 10.000 ευρώ

Μια από τις μεγαλύτερες ζωοκτονίες των τελευταίων ετών απασχολεί από χθες τα ξημερώματα τις διωκτικές αρχές της Κρήτης. Άγνωστοι έσφαξαν 150 πρόβατα και αρνιά νεαρού από το Αντισκάρι στη Μεσαρά.


Η αξία των ζώων που σφαγιάστηκαν ξεπερνάει τις 10 χιλιάδες ευρώ και οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εκτιμούν ότι πρόκειται για μια πράξη εκδίκησης προς τον ιδιοκτήτη των σφαγιασμένων ζώων, ο οποίος έχει απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν τις αρχές.


Οι αστυνομικοί του τμήματος Μοιρών ενημερώθηκαν στις τρεις χθες τα ξημερώματα για την ζωοκτονία, καθώς βοσκοί που πήγαν στη μάντρα του 32χρονου, είδαν το αποτρόπαιο θέαμα.

Από την αυτοψία που έγινε στο ποιμνιοστάσιο, προέκυψε ότι οι δράστες – στη σφαγή συμμετείχαν περισσότερα από ένα άτομα- οδήγησαν τα ζώα σε ένα μικρότερο χώρο για να μην μπορούν να διαφύγουν και εκεί τα θανάτωσαν καρφώνοντας τους τα μαχαίρια που είχαν στο λαιμό. Από τη μανία τους γλίτωσαν περίπου 30 πρόβατα και αρνιά, τα οποία είναι άγνωστο γιατί δεν θανάτωσαν.

Στους αστυνομικούς του τμήματος Μοιρών που διενεργεί την προανάκριση έχει καταθέσει ο αδερφός του ιδιοκτήτη των ζώων, ο οποίος είχε τηλεφωνήσει νωρίτερα στους αστυνομικούς και είχε αναφέρει τη ζωοκτονία. Ο ίδιος είπε ότι δε γνωρίζει ποιος κρύβεται πίσω από την αιματοχυσία.

Η ώρα θανάτωσης των ζώων δεν έχει προσδιοριστεί με ακρίβεια. Υπολογίζεται ότι έγινε στο διάστημα από το απόγευμα της Δευτέρας, όποτε έφυγε ο βοσκός που τάισε τα ζώα, μέχρι και χθες τα ξημερώματα που έγινε η καταγγελία.


Με πληροφορίες από cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...