Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Ιεράπετρα:Φοροδιαφυγή άνω του 1 εκατ. ευρώ από τα λαθραία τσιγάρα στο πλοίο «Dolgoruki»

Τα 306.000 λαθραία τσιγάρα εντοπίστηκαν στο αγκυροβολημένο φορτηγό πλοίο, σημαίας Τόγκο, με έξι άτομα πλήρωμα, στη θαλάσσια περιοχή νότια της νήσου Χρυσής στην Ιεράπετρα.

           
Πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ ανέρχονται οι διαφυγόντες δασμοί και οι φόροι από τα 306.000 λαθραία τσιγάρα που εντοπίστηκαν στο αγκυροβολημένο φορτηγό πλοίο «Dolgoruki», σημαίας Τόγκο, με έξι άτομα πλήρωμα, στη θαλάσσια περιοχή νότια της νήσου Χρυσής στην Ιεράπετρα, την Τρίτη.


Σύμφωνα με το Λιμενικό, κατά τη διάρκεια του ελέγχου από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής, βρέθηκαν μέσα σ΄ αυτό πολλά κιβώτια με τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν τα προβλεπόμενα νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης. Το απόγευμα της Τρίτης το πλοίο οδηγήθηκε συνοδεία περιπολικού σκάφους του Λιμενικού στο λιμάνι της Ιεράπετρας, όπου και προσέδεσε με ασφάλεια, ενώ τα έξι μέλη πληρώματος, όλοι αλλοδαποί, συνελήφθησαν.

Τα τσιγάρα καταμετρήθηκαν σήμερα (Πέμπτη) το πρωί παρουσία στελεχών του τελωνείου Αγίου Νικολάου Κρήτης,από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Ιεράπετρας. Τα κατασχεθέντα πακέτα τσιγάρων παραδόθηκαν στα στελέχη του τελωνείου, ενώ οι έξι συλληφθέντες, προσήχθησαν, χθες το απόγευμα, ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα από τον οποίο παραπέμφθηκαν στον αρμόδιο ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν.

ΧΡ.ΠΑΠ.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...