Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Κρήτη: Έκλεβε τον γυναικολόγο της γυναίκας του

Με κατεβασμένα τα μάτια ζήτησε συγνώμη από τον γυναικολόγο της εγκυμονούσας συζύγου του ο 31χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος κατηγορείται ότι έκλεψε δύο φορές χρήματα μέσα από το ιατρείο ενώ ο γιατρός εξέταζε την έγκυο γυναίκα του και μάλιστα δωρεάν, αναγνωρίζοντας την οικονομική αδυναμία του ζευγαριού.


Η απίστευτη υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο γνωστός μαιευτήρας αποφάσισε μετά το πρώτο κρούσμα να λάβει τα μέτρα του και να εγκαταστήσει τον «μεγάλο αδελφό» (κάμερα ασφαλείας) στο ιατρείο του.


Σύμφωνα με το patris.gr, στο στικάκι που παρέδωσε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας μετά την δεύτερη κλοπή, καταγράφονται καρέ-καρέ οι κινήσεις του νεαρού ιδιωτικού υπαλλήλου, ο οποίος εμφανίζεται να βάζει το χέρι του σε τσάντα που είναι κρεμασμένη σε καλόγερο, να παίρνει το πορτοφόλι, να αφαιρεί χρήματα και να το επανατοποθετεί στην θέση του, σαν να μην τρέχει τίποτα.

Και τις δύο φορές, ο 31χρονος έκλεψε 1650 ευρώ από το πορτοφόλι της συζύγου του μαιευτήρα, η οποία τον βοηθάει στο ιατρείο τόσο στην γραμματεία όσο και σε εξωτερικές δουλειές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός μαιευτήρας παρακολουθούσε συχνά την νεαρή σύζυγο του 31χρονου λόγω δύσκολης εγκυμοσύνης. Κάποιες φορές μάλιστα οι επισκέψεις ήταν δωρεάν καθώς το ζευγάρι δεν είχε χρήματα για να τον πληρώσει.

Όπως αναφέρεται, η πρώτη κλοπή σημειώθηκε στις 24 Οκτωβρίου του 2013. Τότε ο γιατρός και η σύζυγος του ανακάλυψαν ότι έλειπαν από το πορτοφόλι της το χρηματικό ποσό των 1500 ευρώ, πιστωτικές κάρτες και η αστυνομική της ταυτότητα. Για το περιστατικό έγινε καταγγελία στην Ασφάλεια Ηρακλείου, χωρίς ωστόσο να κατονομάζεται ο 31χρονος, αν και οι υποψίες είχαν στραφεί σε εκείνον καθώς, όπως αναφέρεται, το μικρό χρονικό διάστημα στο οποίο σημειώθηκε η κλοπή, στο ιατρείο είχε μπει μόνο το συγκεκριμένο ζευγάρι.

Επειδή όμως δεν είχαν απτές αποδείξεις, δεν τον είχαν δει με τα μάτια τους να κλέβει, δεν μπήκαν στην διαδικασία να τον κατονομάσουν. Από την άλλη, δεν ήθελαν να υποβάλλουν σε τέτοια δοκιμασία την έγκυο σύζυγο του, για την οποία ήταν βέβαιοι ότι δεν γνώριζε τίποτε απολύτως. Έτσι το θέμα έληξε εκεί, ωστόσο αποφάσισαν να βάλουν κάμερα στο ιατρείο.

Την περασμένη Τετάρτη, ο 31χρονος τηλεφώνησε στον μαιευτήρα και του ζήτησε να εξετάσει την γυναίκα του, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν έχει χρήματα για την επίσκεψη. Ο γιατρός δέχθηκε να την δει καθώς ο έλεγχος αυτός έπρεπε να είχε γίνει ημέρες πριν.

Αυτή την φορά όμως ήταν υποψιασμένος και ζήτησε από την σύζυγο του, για κάθε ενδεχόμενο, να σημειώσει τους αριθμούς των χαρτονομισμάτων που είχε στο πορτοφόλι της, όπως και έγινε.

Γύρω στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, η σύζυγος του μαιευτήρα χρειάστηκε να βγει για εξωτερικές δουλειές. Το διάστημα εκείνο το ζευγάρι έφθασε στο ιατρείο και όλοι μαζί μπήκαν στο εξεταστήριο. Κάποια στιγμή χτύπησε το τηλέφωνο και ο γιατρός ζήτησε από τον 31χρονο να απαντήσει καθώς ο ίδιος ήταν απασχολημένος με τον υπέρηχο.

Επιστρέφοντας ανέφερε στον γιατρό ότι κάποια παιδιά περίμεναν στον προθάλαμο.

Ο μαιευτήρας τον προέτρεψε να τα ρωτήσει ποια είναι και αν ήθελαν κάτι. Με μικρή καθυστέρηση, ο 31χρονος επέστρεψε στο εξεταστήριο, αναφέροντας στον γιατρό ότι τα παιδιά ήταν από το διπλανό διαμέρισμα και φώναζαν στο διάδρομο. Η εξέταση ολοκληρώθηκε, το ζευγάρι αποχώρησε και λίγο αργότερα ο γιατρός και η σύζυγος του ανακάλυψαν το νέο κρούσμα κλοπής.

Τις υποψίες του επιβεβαίωσε η κάμερα ασφαλείας. Κάλεσε την αστυνομία, παρέδωσε στους αστυνομικούς το στικάκι με τις κινήσεις του 31χρονου ενώ τους ανέφερε ότι είχαν προσημειώσει τα χαρτονομίσματα που είχαν κλαπεί. Μάλιστα ένα από αυτά εντοπίστηκε στην κατοχή του νεαρού κατά την σύλληψη του.


Ο 31χρονος, παραδέχτηκε ότι είχε κάνει τις δύο κλοπές. Ανέφερε ότι η σύζυγος του δεν γνώριζε απολύτως τίποτα και υποστήριξε ότι σπατάλησε τα χρήματα σε παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Μάλιστα από τα 150 ευρώ. που έκλεψε την δεύτερη φορά, τα 100 τα είχε ήδη παίξει. Ο ίδιος δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του, ζήτησε συγνώμη από τον γιατρό και την οικογένεια του, δίνοντας διαβεβαιώσεις ότι θα επιστρέψει τα χρήματα που είχε κλέψει.

Μάλιστα την Πέμπτη στα δικαστήρια, πλησίασε τον μαιευτήρα και του έδωσε το χέρι του σε ένδειξη συγνώμης για όσα έκανε. «Τι να σου πω αγόρι μου. Βάλε μυαλό γιατί την επόμενη φορά θα έχεις σοβαρό πρόβλημα» του είπε ο γιατρός, μάλλον με συμβουλευτικό ύφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...