Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Μετέφερε ναρκωτικά με το πλοίο της γραμμής

Με ποσότητες ηρωίνης. κοκαϊνης αλλά και «Shisha» στις αποσκευές της, συνελήφθη στο Ηράκλειο μια 47χρονη από την Θεσσαλονίκη.


Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για το «φορτίο» που μετέφερε με το πλοίο της γραμμής η 47χρονη, την παρακολούθησαν και την ακινητοποίησαν σε κεντρικό δρόμο της πόλης, λίγα δευτερόλεπτα αφότου παρέδωσε το δέμα σε 33χρονο Ηρακλειώτη που επίσης συνελήφθη. Αμφότεροι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και αναμένεται να απολογηθούν τη Δευτέρα.


Το Shisha, συνθετικό ναρκωτικό με βάση την φαιντανύλη, που είναι 100 φορές πιο ισχυρή από την μορφίνη και 50 φορές πιο ισχυρή από την ηρωίνη, θεωρείται το «ναρκωτικό της κρίσης» αφού είναι πολύ φθηνό.

Οι βλάβες που προκαλεί στον χρήστη σοκάρουν. Τα άτομα που εθίζονται σε αυτό χάνουν απότομα βάρος, παρουσιάζουν υψηλή αρτηριακή πίεση και συγκεντρώνουν μεγάλες πιθανότητες να υποστούν καρδιακή προσβολή.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό από τις Αστυνομικές Αρχές του Ηρακλείου, σε τοπικό επίπεδο ήδη ένας θάνατος συνδέεται με την χρήση του συγκεκριμένου ναρκωτικού, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για τρεις ακόμα περιπτώσεις τοξικομανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...