Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ηράκλειο: 6 χρόνια κάθειρξη για την αγορά μιας γυναίκας

Ένας 43χρονος καταδικάστηκε για εμπορία ανθρώπων αλλά και διενέργεια τυχερών παιχνιδιών


6 χρόνια κάθειρξη αποφάσισε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου για τον 43χρονο άνδρα από το Πάνορμο Ρεθύμνου που το 2006 είχε συλληφθεί με την κατηγορία ότι είχε φυλακίσει μια γυναίκα από την Πολωνία, μην επιτρέποντάς της να φύγει, επικαλούμενος, μάλιστα, ότι ... είχε αγοράσει την κοπέλα και ήταν ιδιοκτησία του!


Ο άνδρας κατηγορούνταν ότι το 2006, παρέλαβε από το λιμάνι στο Ηράκλειο μια κοπέλα για να δουλέψει στην καφετέριά του, ενώ κατόπιν την κράτησε παρά τη θέλησή της και δεν της επέτρεπε να φύγει όταν εκείνη το επιδίωξε. Ο άνδρας, μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι την είχε αγοράσει (!) από άγνωστη διαμεσολαβήτρια ονόματι Μαρία, έναντι ποσού 150 ευρώ.

Ο 43χρονος αρνήθηκε στο δικαστήριο αυτούς τους ισχυρισμούς, ωστόσο κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων και της διενέργειας τυχερών παιχνιδιών μέσα στο μαγαζί του. Το δικαστήριο του επέβαλε  κάθειρξη 6 ετών και 4 μηνών και χρηματική ποινή 10.500 ευρώ ενώ αφέθηκε ελεύθερος καθώς η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη. Όσο για την κοπέλα, μετά τη σύλληψη του άνδρα, έφυγε από τη χώρα.



πηγη www.cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...