Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Ρέθυμνο: 16 χρόνια για επτά απόπειρες ανθρωποκτονίας στον 31χρονο Λιβαδιώτη

Ποινή κάθειρξης 16 ετών χωρίς αναστολή επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων στον 31χρονο από τα Λιβάδια, που καταδικάστηκε για επτά απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος συγχωριανών του, για το περιστατικό που είχε σημειωθεί το μεσημέρι της 29ης Μαρτίου.

Ο νεαρός άντρας κατηγορούνταν για τον τραυματισμό δύο συγχωριανών του, ενός 51χρονου και μίας 48χρονης και σε βάρος του είχε ασκηθεί δίωξη για επτά συνολικά απόπειρες, καθώς ενώπιον του αιματηρού περιστατικού βρίσκονταν και πέντε τουλάχιστον ακόμα άτομα.


Ο 31χρονος κατηγορούμενος υποστήριξε και χθες ενώπιον του δικαστηρίου ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Μαρτίου, όταν πυροβόλησε μέσα από το αυτοκίνητό του. Μάλιστα, ο συνήγορός του, Γιώργος Κομισόπουλος ζήτησε η κατηγορία να μετατραπεί σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος των δύο θυμάτων και όχι για τους υπόλοιπους πέντε, κάτι που ωστόσο το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό. Η απόφαση σε βάρος του 31χρονου ελήφθη με ψήφους 4-3 και ο νεαρός θα οδηγηθεί για να εκτίσει την ποινή του στη φυλακή.

Αφορμή για το αιματηρό περιστατικό στάθηκε προσωπική διαφορά των δύο οικογενειών. Ένας νεαρός – συγγενής του κατηγορουμένου - φέρεται να είχε ζητήσει σε γάμο μία 15χρονη από την οικογένεια επίσης και πήρε αρνητική απάντηση, κάτι που θεωρήθηκε προσβλητικό. Το μεσημέρι της επίμαχης μέρας, ο 31χρονος περνώντας με το αυτοκίνητο του από κεντρικό σημείο του χωριού είδε τον 51χρονο θείο της 15χρονης, και πυροβόλησε εναντίον του, με αποτέλεσμα το θύμα να τραυματιστεί στην ωμοπλάτη, ενώ τραυματισμένη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και μια 48χρονη που ήταν επίσης παρούσα στο περιστατικό.

Στην δίκη που πραγματοποιήθηκε στο δικαστικό μέγαρο Χανίων, υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη, δεδομένου ότι οι δύο οικογένειες είναι από το ίδιο χωριό, ενώ την ίδια ώρα εκδικαζόταν στον πρώτο όροφο του κτηρίου και δεύτερο κακούργημα και πιο συγκεκριμένα η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία του κτηνοτρόφου Μιχάλη Κάββαλου από τα Ζωνιανά με κατηγορουμένους έναν πατέρα και έναν γιο από το ίδιο χωριό.
goodnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...