Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ένοχοι και οι δύο νεαροί που οδηγούσαν χωρίς δίπλωμα - Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου αναβίωσε, σήμερα, το πολύνεκρο τροχαίο που έγινε το Μάρτιο του 2008 στο δρόμο της Μεσσαράς, στο ύψος της διασταύρωσης των Δαφνών.


Στο τροχαίο ενεπλάκησαν δύο αυτοκίνητα, τα οποία οδηγούσαν δυο νεαροί, χωρίς δίπλωμα οδήγησης.

Νεκροί ανασύρθηκαν από το ένα αυτοκίνητο, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων και η κόρη τους - θεία του νεαρού οδηγού, ενώ σοβαρά τραυματίστηκαν οι δύο νεαροί οδηγοί.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ένα όχημα που οδηγούσε ένας 24χρονος, σήμερα, νεαρός με κατεύθυνση από τη Μεσαρά προς το Ηράκλειο, φέρεται να ξλεφυγε της πορείας του και να μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
ενώ την ίδια ώρα από το άλλο ρεύμα, ο 25χρονος, σήμερα, νεαρός που οδηγούσε το αυτοκίνητο με τους παππούδες και τη θεία του, φέρεται να προσπέρασε προπορευόμενο αυτοκίνητο, με ταχύτητα, με αποτέλεσμα τη μοιραία σύγκρουση.

Στη συνέχεια το αυτοκίνητο με την οικογένεια συγκρούστηκε και με το αυτοκίνητο που φέρεται ότι προηγουμένως είχε προσπεράσει.


Τι ειπώθηκε στο δικαστήριο για τις ευθύνες του τροχαίου


Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, ενώπιον του δικαστηρίου, η οδηγός του αυτοκινήτου που προσπέρασε ο νεαρός, ανέφερε ότι το όχημα δεν την προσπέρασε και ότι το τροχαίο συνέβη πίσω της, αναιρώντας ότι το όχημα του νεαρού μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Η τροχαία, από την πλευρά της, έχει υποδείξει πιθανά σημεία σύγκρουσης, ενώ αμφισβητεί την κατάθεση της μάρτυρος, εξηγώντας ότι άλλα είχε πει λίγο μετά το τροχαίο και άλλα ισχυρίζεται σήμερα.

Ο νεαρός που οδηγούσε το όχημα με τους παππούδες και τη θεία του επιμένει ότι ο άλλος οδηγός μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και έπεσε πάνω του.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του οδηγού που ήταν μόνος του στο όχημα και τη, λόγω αμφιβολιών, αθώωση του νεαρού που μετέφερε την οικογένειά του στο όχημα.
Κατηγορούμενος είναι και ο πατέρας του δεύτερου νεαρού, καθώς του παραχώρησε το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, αν και γνώριζε ότι δεν κατείχε άδεια οδήγησης.
Οι κατηγορίες που βάρυναν τους νεαρούς ήταν αυτές της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Οι δύο νεαροί κρίθηκαν, τελικά, ένοχοι με διαφορετικό βαθμό υπαιτιότητας, όπως διευκρινίστηκε από την έδρα, κάτι που αποτυπώθηκε και στις ποινές τους.
Στον 24χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 4 μηνών με αναστολή με τον όρο της αφαίρεσης της άδειας οδήγησης για τρεις μήνες. Στον 25χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 1 έτους και 7 μηνών με την εκτέλεση της ποινής να αναστέλλεται επί τριετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...