Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Εξαρθρώθηκε οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά

Μισό κιλό ηρωίνης και περίπου 3,5 κιλά ινδικής κάνναβης κατασχέθηκαν στην Κρήτη.


Έπειτα από επιχείρηση της ΕΛΑΣ στον δήμο Αρχανών Αστερουσίων και στο Ηράκλειο συνελήφθησαν τρεις άνδρες, ένας Έλληνας και δύο αλβανικής καταγωγής που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.


Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο αλλοδαποί, 41 και 25 ετών, μαζί με τον 29χρονο Ηρακλειώτη, τον τελευταίο τουλάχιστον μήνα, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με δομημένη και διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους μεταξύ τους.

Σκοπός ήταν η εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην πόλη του Ηρακλείου.

Ο 41χρονος Αλβανός, αφού προμηθευόταν τις ναρκωτικές ουσίες,

στη συνέχεια με την βοήθεια του 25χρονου ομοεθνή του και του 29χρονου Έλληνα προχωρούσαν στη διακίνησή τους.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, έγιναν έρευνες στα σπίτια και τα οχήματά τους.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηρωίνη βάρους 528,3 γραμμαρίων, συσκευασίες κατεργασμένης κάνναβης, συνολικού βάρους 437 γραμμαρίων,

συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 2.749,7 γραμμαρίων.

Επίσης, χρηματικό ποσό 900 ευρώ, τρεις ψηφιακές ζυγαριές ακριβείας, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και ένα ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο.

Ακόμη, συνελήφθη ένας 32χρονος Έλληνας ο οποίος όπως διαπιστώθηκε, προμηθευόταν ναρκωτικές ουσίες από τους τρεις συλληφθέντες.

Στην κατοχή του βρέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας γεμιστήρας και ναρκωτικά δισκία.

Οι τρεις πρώτοι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών,

ενώ ο τέταρτος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Παράλληλα, συνεχίζεται η αστυνομική έρευνα από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου για να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δράσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...