Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Κρήτη: Αποκαλύψεις για τον μυστηριώδη θησαυρό που χάθηκε στην Ελβετία!


Τρία πάμπλουτα αδέρφια από την Κρήτη, δημιούργησαν ίδρυμα στην Ελβετία και στην διαθήκη τους έκαναν λόγο για μια σειρά από αγαθοεργίες - Ο θησαυρός χάθηκε και έγγραφο Ελβετού δικηγόρου αποκαλύπτει λεπτομέρειες της υπόθεσης...

Πριν από ένα χρόνο είχε αποκαλυφθεί η ιστορία των 3 πάμπλουτων αδερφών Χατζάκη που εκτός από τις δωρεές στη γενέτειρά τους, το ΠΑΓΝΗ και αλλού είχαν δημιουργήσει κι ένα ίδρυμα στην Ελβετία –προφανώς με πολλά χρήματα , που προορίζονταν για τους νέους των Ασιτών- για το οποίο ουδείς (;) γνωρίζει το παραμικρό!

Ένα χρόνο μετά, ούτε ο δήμος Ηρακλείου που είχε δεσμευτεί να ερευνήσει το θέμα, ούτε καμία κρατική υπηρεσία ,που έχει αρμοδιότητα στα κληροδοτήματα έχει ψάξει να βρει τι κρυβεται πίσω από την υπόθεση θρίλερ της περιουσίας των Χατζάκηδων!

Το έγγραφο που φέρνει στο φως το cretalive.gr, είναι μια επίσημη επιστολή του δικηγορικού γραφείου της Ζυρίχης ''LOREZ & SULGER BUEL'' που αναφέρεται ακριβώς στο ίδρυμα που ίδρυσε εκεί ο Ζαχαρίας Χατζάκης και με την επιθυμία τα χρήματα να δίδονται στο χωριό του σε νέους και νέες που έχουν ανάγκη. Με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Ο δικηγόρος κ.Peter Sulger περιγράφει ακριβώς τα του ιδρύματος, δίνει ονόματα, αλλά και την επιθυμία του διαθέτη.

Εκείνο που δεν αναφέρει είναι το συνολικό ποσό που υπάρχει κατατεθειμένο στην Ελβετία. Όπως όμως γράφαμε και πριν ένα χρόνο « εάν αναλογιστεί Κάποιος ότι η αδερφή Χατζάκη άφησε 1,6 εκατομμύρια ευρώ στο ΠΑΓΝΗ πόσα μπορεί να άφησε ο ‘διαχειριστής’ της οικογένειας που ήταν ο Ζαχαρίας....» και με δεδομένο ότι το δικηγορικό γραφείο της Ζυρίχης θεωρούσε...ψιλά αυτά που δόθηκαν στο ΠΑΓΝΗ.

Τι λέει η διαθήκη
Μεταξύ άλλων στο έγγραφο αναφέρεται για τις επιθυμίες του διαθέτη και τι μπορεί να προσφέρει το ίδρυμα:
-Την απονομή Κάθε έτος χρηματικού ποσού σε άπορους και μη μαθητές Λυκείου, επιτυχόντες στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
-Την εισφορά σημαντικού χρηματικού ποσού για δημοσια δανειστική βιβλιοθήκη στις Κ.Ασίτες εμπλουτισμένη με βιβλία λογοτεχνών συγγραφέων και ποιητών από την Κρήτη
-Σε απόρους σπουδαστές των ΑΕΙ και ΤΕΙ
-Σε απόρους ασθενείς για αποθεραπεία, εγχειρήσεις, αμοιβές ιατρών κλπ
-Να παρέχονται γεύματα σε απόρους εις μνήμη Ειρήνης, Ζαχαρία και Φωτεινής Χατζάκη
- Σε περίπτωση αντικειμενικής δυσκολίας παροχής γευμάτων να δίδονται απευθείας χρήματα στις οικογένειες.
-Να δίδονται δώρα γάμου σε άπορα νιόπαντρα ζευγάρια με ιδιαίτερη προτίμηση σε ηλεκτρικές συσκευές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...