Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

«Αφήσατε το φονιά ελεύθερο!» - Ένταση στο Δικαστήριο για την απελευθέρωση του Στέφανου Κοκολογιάννη

Αντιπροσωπεία από τον Προφήτη Ηλία «εισέβαλε» στο γραφείο της Εισαγγελέως, στην οποία διαμαρτυρήθηκε για τη χθεσινή αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους.
Με φωνές "υποδέχτηκε" η κοινωνία του Προφήτη Ηλία την είδηση ότι ο Στέφανος Κοκολογιάννης, αδερφός του δράστη της διπλής δολοφονίας στο χωριό, βγήκε από τη φυλακή, καθώς αποφασίστηκε η αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Αντιπροσωπεία από τον Προφήτη Ηλία βρέθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου και ... εισέβαλε στο γραφείο της Εισαγγελέως, διαμαρτυρόμενη για τη διάταξη που εξέδωσε ο ανακριτής, με βάση την οποία ο Στέφανος Κοκολογιάννης είναι ελεύθερος ως την εκδίκαση της υπόθεσης. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, μέλη των οικογενειών Ξυδάκη και Σταυρουλάκη που θρηνούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ο ιερέας του χωριού και ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης αλλά και παράγοντες του χωριού.

Στο γραφείο της Εισαγγελέως μπήκαν ωστόσο, ο ιερέας και ο Π.Ιερωνυμάκης και με ένταση εξέφρασαν στη Δικαστικό Λειτουργό την οργή που επικρατεί στο χωριό μετά τη χθεσινή εξέλιξη. Δεν έλειψε, μάλιστα, η ένταση, με τους κατοίκους του Προφήτη Ηλία να φωνάζουν έξω από το γραφείο του Εισαγγελέα "Αφήσατε το φονιά ελεύθερο"...

Στον Προφήτη Ηλία κυριαρχεί ένα περίεργο κλίμα καθώς πολλοί είναι οι ψίθυροι για πολιτικές παρεμβάσεις, ενώ έχει κλονιστεί σημαντικά η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Όπως είπε ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης, οι κάτοικοι του Προφήτη Ηλία "καθιστούν υπεύθυνη τη Δικαιοσύνη για το τί θα συμβεί από εδώ και πέρα. Άφησαν ένα λύκο ελεύθερο!". Για κατάθλιψη, αγανάκτηση και οργή έκανε λόγο ο ίδιος, εξηγώντας ότι έχουν ήδη εκφραστεί σοβαρές αντιρρήσεις για την αιτιολόγηση της διάταξης που εξέδωσε ο ανακριτής, βάσει της οποία ο Στ.Κοκολογιάννης βγήκε από τη φυλακή. "Πού το βρήκαν το καθαρό ποινικό μητρώο και το επικαλέστηκαν; Ή είναι λόγος το λεωφορείο που έχει και ότι εκδίδει το περιοδικό του υπεραστικού ΚΤΕΛ για να τον βγάλεις από τη φυλακή;" - λένε οι κάτοικοι προσθέτοντας ότι "Καλλιεργούν δολοφόνους με αυτά που συμβαίνουν".

Ωστόσο, τέθηκε ακόμη ένα σοβαρό θέμα σε σχέση με τους μάρτυρες, καθώς όπως ειπώθηκε κινδυνεύει η ασφάλεια των μαρτύρων. Όπως είπαν υπάρχει προηγούμενο απειλών εναντίον μαρτύρων που έχουν καταθέσει, κάτι που έχει ήδη καταγγελθεί.

Οι κάτοικοι του Προφήτη Ηλία ζητούν η δίκη να γίνει στην Κρήτη, δεσμευόμενοι από την πλευρά τους ότι εκ μέρους τους δεν κινδυνεύει κανένας, καθώς το μόνο που θέλουν είναι να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

Εν τω μεταξύ, στο Δικαστικό Μέγαρο δεν εμφανίστηκε, σήμερα ο πατέρας του Πρίαμου Ξυδάκη, ο οποίος ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να κινηθεί νομικά.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...