Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Θυσιάστηκε για να σώσει το παιδί του - Απίστευτη τραγωδία στην Κρήτη

Μία απίστευτη τραγωδία διαδραματίστηκε στην πόρτα του σπιτιού του 42χρονου αγρότη, πατέρα τεσσάρων παιδιών στο Βενεράτο στο Ηράκλειο, που θυσιάστηκε για να σώσει τον ανήλικο γιο του... όταν ο 12χρονος γιος του θέλησε να ανέβει στο τρακτέρ που ήταν σταματημένο έξω από το σπίτι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του prismanews.gr όλα έγιναν σε λίγα λεπτά.

Το τρακτέρ αναποδογύρισε και έπεσε στο κενό χώρο οικοδομής που βρίσκεται ακριβώς δίπλα εγκλωβίζοντας το 12χρονο αγόρι ανάμεσα στο κάθισμα και το τσιμέντο. Την ίδια στιγμή ο 42χρονος πατέρας που βρισκόταν σε απόσταση λίγων μόλις μέτρων αντιλήφθηκε το κακό που παραμόνευε τον γιο του και με ένα άλμα βρέθηκε πάνω στο τρακτέρ το οποίο όμως τον παρέσυρε μαζί του.
Πατέρας και γιος βρέθηκαν κάτω από το όχημα να χαροπαλεύουν. Από το σπίτι της οικογένειας βγήκαν και τα υπόλοιπα παιδιά τα οποία δεν πίστευαν στα μάτια τους και άρχισαν να καλούν σε βοήθεια. Οι φωνές των παιδιών και ο θόρυβος από τη πτώση του μεγάλου οχήματος ακούστηκαν μέχρι την καφετέρια που βρίσκεται σε απόσταση 200 μέτρων. Έτσι οι θαμώνες της καφετέριας, νεαρά παιδιά, έτρεξαν να δουν τι είχε συμβεί και δεν πίστευαν στα μάτια τους. Έτσι πήγαν με ένα τσαπάκι προσπαθώντας να ανασύρουν το μεγάλο τρακτέρ για να απεγκλωβίσουν πατέρα και γιο ενώ παράλληλα κάλεσαν το ΕΚΑΒ να σπεύσουν στο σημείο.
Ένα ασθενοφόρο από την Αγία Βαρβάρα και μία κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ από το Ηράκλειο καθώς και η 3η ΕΜΑΚ πήγαν στο Βενεράτο προσπαθώντας να ανασύρουν πατέρα και γιο από τα σίδερα του τρακτέρ. Μετά από γιγαντιαίες προσπάθειες κατάφεραν να βγάλουν πρώτα το 12χρονο αγόρι που έφερε βαριές καρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και στη συνέχεια το 42χρονο πατέρα του.

Ωστόσο η διαδικασία δεν ήταν καθόλου εύκολη ούτε για τους πυροσβέστες ούτε για τους διασώστες του ΕΚΑΒ. Και οι δυο μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο ενώ όμως ο πατέρας δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή... Την ίδια στιγμή ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία που δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που βρήκε την οικογένεια του 42χρονου αγρότη ο οποίος είναι από τους πιο εργατικούς ανθρώπους της περιοχής.
prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...