Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Ρέθυμνο: Άλυτος γρίφος για την ΕΛ.ΑΣ. το αιματοκύλισμα στ” Αβδελλά

Σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας των δύο νεαρών τραυματιών της τραγωδίας στ” Αβδελλά Μυλοποτάμου, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις που έχουν οι θεράποντες ιατροί και οι δύο φέρεται να έχουν ξεπεράσει τον κίνδυνο για τη ζωή τους. Ωστόσο, προβληματισμός επικρατεί γα το βαρύ τραύμα που φέρει ο 31χρονος στη σπονδυλική στήλη.

Από την άλλη, οι αρχές του Ρεθύμνου έχουν θέσει σε αστυνομικό κλοιό τα σπίτια των νεαρών «πρωταγωνιστών» της τραγωδίας για να αποτραπούν φαινόμενα αντεκδίκησης, ενώ παράλληλα αναζητούν και δύο ακόμα νεαρά αδέλφια που φέρεται να εμπλέκονται στην τραγωδία.

Άλυτος γρίφος για τις αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου εξακολουθεί να παραμένει το αιματοκύλισμα που σημειώθηκε τα

ξημερώματα της Παρασκευής στη διάρκεια ενός πρόγαμου που έγινε στο μικρό χωριό Αβδελλάς του ορεινού Μυλοποτάμου. Και ενώ η κοινωνική αυτή εκδήλωση που συμμετείχαν συγγενείς -κατά κύριο λόγο- του ζευγαριού ξεκίνησε με γέλια και χαρές, τις πρώτες πρωινές ώρες κατέληξε σε τραγωδία, όταν έπειτα από φασαρία μίλησαν τα όπλα και οι σφαίρες έπεσαν «βροχή».

Δύο νεαρά άτομα που μάλιστα είναι και συγγενείς, κατέληξαν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Κρήτης και ο λόγος για έναν 17χρονο από τ” Αβδελλά, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, καθώς έφερε τραύματα στον δεξιό πνεύμονα. Ο ανήλικος νοσηλεύεται διασωληνομένος σε καταστολή στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ιδρύματος, ενώ σύμφωνε με τους θεράποντες ιατρούς του η κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται ομαλά.

Από την άλλη στη μονάδα εντατικής θεραπείας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου νοσηλεύεται το άλλο θύμα της τραγωδίας που είναι ένας άνδρας ηλικίας, 31 ετών από τον Άγιο Μάμα, ο οποίος έφερε τουλάχιστον πέντε σφαίρες στη θωρακική και κοιλιακή χώρα, ενώ έχει βληθεί και στη σπονδυλική στήλη. Μέχρι αργά χθες το βράδυ ο τραυματίας βρισκόταν στο χειρουργείο σε μια προσπάθεια των γιατρών να σταματήσουν την αιμορραγία και να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που προέρχονται από τους θεράποντες ιατρούς του, μπορεί η αιμορραγία να σταμάτησε, όμως το βαρύ κάταγμα που φέρει στη σπονδυλική στήλη είναι αυτό που τους προβληματίζει ιδιαίτερα, καθώς παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο της αναπηρίας.

Οι αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου που ερευνούν την υπόθεση, σε κάθε κίνησή τους αυτό που συναντούν είναι κλειστά στόματα, αφού κανείς δεν είδε, κανείς δεν άκουσε και κανείς δεν γνωρίζει τίποτα. Μέχρι στιγμής και ενώ δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει ποιός πυροβόλησε ποιόν, ο 17χρονος θεωρείται ως συλληφθείς από την αστυνομία και μάλιστα φρουρείται στη μονάδα εντατικής θεραπείας που νοσηλεύεται, ενώ ταυτόχρονα η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά δύο ακόμα νεαρά αδέλφια από άλλο χωριό του Μυλοποτάμου, τα οποία έχουν συγγενική σχέση και με τους άλλους δύο, καθώς υπάρχουν πληροφορίες -με βάση πάντα την αστυνομία- που αναφέρουν ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν κάποια σχέση με τη φασαρία.

Σε ότι αφορά στους λόγους που οδήγησαν στην τραγωδία, η ΕΛ.ΑΣ. έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως πρόκειται για κτηματικές διαφορές, ενώ από την πρώτη στιγμή σε αστυνομικό κλοιό βρίσκονται τα σπίτια των «πρωταγωνιστών» και στα τρία χωριά με σκοπό να αποτραπούν φαινόμενα αντεκδικήσεων.

neatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...