Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2013

Σήμερα απολογείται η ταμίας για την υπεξαίρεση 1,5 εκατ. ευρώ


Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η απολογία της πρώην ειδικής ταμία του πρώην δήμου Νεάπολης, η οποία παρουσιάζεται, σήμερα...Δευτέρα, ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου, μετά την προθεσμία που ζήτησε και πήρε στις 23 Αυγούστου.

Η γυναίκα έχει καταστεί το κεντρικό πρόσωπο του οικονομικού σκανδάλου, το οποίο αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, με βάση τα επίσημα έγγραφα που συντάχθηκαν από τους διαχειριστικούς ελέγχους μετά την αποκάλυψη του ελλείμματος, τον Φεβρουάριο του 2011 με την παράδοση του ταμείου στον Καλλικρατικό δήμο του Αγίου Νικολάου.

Μέχρι σήμερα και παρά το γεγονός ότι η υπόθεση προκάλεσε τριγμούς και σε πολιτικό επίπεδο με τη …φημολογούμενη, όπως αποδείχθηκε τελικά, παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Νίκου Καστρινάκη, για λόγους ευθιξίας, καθώς την επίμαχη περίοδο ήταν δήμαρχος Νεάπολης, καμία απάντηση δεν έχει δοθεί για τη διαδρομή των χρημάτων που έκαναν «φτερά».

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει η πρώην ταμίας είναι βαρύτατες, καθώς το ύψος της υπεξαίρεσης συνολικά για το ταμείο αλλά και για τα τέσσερα νομικά πρόσωπα του πρώην δήμου εκτιμάται σε περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ.


cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...