Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Κι άλλες συλλήψεις παράνομων κατασκηνωτών στη λίμνη Πρέβελη

Η περιοχή είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα NATURA και χαρακτηρισμένη ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους


Στο στόχαστρο της Αστυνομίας βρέθηκε για μία ακόμη φορά η ελεύθερη κατασκήνωση στην περιοχή της λίμνης Πρέβελης. Η περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου, η οποία είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα NATURA και χαρακτηρισμένη ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, είναι από τις πρώτες επιλογές των κατασκηνωτών.

Όμως η αστυνομία, με στόχο να προστατέψει την περιοχή, πραγματοποίησε μια ακόμα συντονισμένη επιχείρηση, με αποτέλεσμα τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων ενώ σε βάρος άλλων έντεκα σχηματίστηκε δικογραφία για ελεύθερη κατασκήνωση

Συγκεκριμένα. συνελήφθησαν δύο Έλληνες ηλικίας 37 και 33 ετών, μία 23χρονη υπήκοος Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και μία 42χρονη υπήκοος Γερμανίας, για κατοχή κάνναβης. Επιπλέον, προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Λάμπης, αρκετοί κατασκηνωτές και στους 11 από αυτούς, σχηματίστηκε δικογραφία, για ελεύθερη κατασκήνωση (Νομοθεσία περί ίδρυση και λειτουργία χώρων οργανωμένης κατασκήνωσης).

Το προανακριτικό έργο, για τους συλληφθέντες διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, ενώ η δικογραφία περί ίδρυσης και λειτουργίας χώρων οργανωμένης κατασκήνωσης, σχηματίστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Λάμπης.

Ανάλογες επιχειρήσεις έχουν πραγματοποιηθεί και το προηγούμενο διάστημα με την αστυνομία να επισημαίνει ότι οι έλεγχοι είναι στοχευμένοι και αποσκοπούν στην τήρηση της νομιμότητας και την εύρυθμη λειτουργία και ευταξία των τουριστικών κυρίως προορισμών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Πηγή cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...