Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Μπαράζ συλλήψεων για παράνομο τζόγο στο Ηράκλειο

Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, 30χρονος ημεδαπός, ως προσωρινά υπεύθυνος καφετέριας, έξι ημεδαποί ηλικίας  από 22 έως 63 ετών και δύο αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας και Αλβανίας, ηλικίας 47 και 25 ετών, αντίστοιχα, πελάτες του καταστήματος, για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια, ενώ αναζητείται ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.  

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων, που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, για την καταπολέμηση του φαινομένου, των παράνομων τυχερών παιγνίων, κατελήφθη ο 30χρονος ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, να έχει επιτρέψει και να συνδράμει τους υπόλοιπους δράστες, να διενεργούν το τυχερό και απαγορευμένο χαρτοπαίγνιο «ΠΟΚΑ» στην Αμερικάνικη παραλλαγή του «TEXAS HOLDEM POKER» με χρήματα και χαρτοπαικτικές μάρκες διαφόρων χρωματισμών, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε διάφορα χρηματικά ποσά.

 Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

Deutsch: Poker - Karten beim Texas Hold'em für...
(Photo credit: Wikipedia)
Δύο (2) τράπουλες αποτελούμενες από  πενήντα δύο φύλλα έκαστη,
• Το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων είκοσι πέντε (525) ευρώ, προερχόμενο από τη διενέργεια του παράνομου παιχνιδιού και
• Εξακόσιες ογδόντα πέντε (685) μάρκες διαφόρων χρωματισμών (κάθε χρώμα αντιστοιχούσε, σε διαφορετικό χρηματικό ποσό)

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ σε βάρος του 25χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας θα εφαρμοστεί επιπρόσθετα και η διαδικασία της διοικητικής του απέλασης από την Χώρα.

Συνελήφθησαν 5 άτομα για "φρουτάκια"

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση του φαινομένου  των παράνομων τυχερών παιγνίων από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε έλεγχος, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Ηράκλειο και συνελήφθησαν πέντε άτομα, για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα παίγνια.

Ειδικότερα, σήμερα μετά τα μεσάνυχτα, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, διενεργήθηκε έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας 55χρονης ημεδαπής, η οποία απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται, όπου συνελήφθησαν ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 59 ετών ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και τέσσερις ημεδαποί ηλικίας από 48 έως 62 ετών, πελάτες του καταστήματος για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα παίγνια.

Συγκεκριμένα, ο 59χρονος κατελήφθη, ενώ είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία, σε χώρο του καταστήματος, συνολικά δεκατρείς (13) ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με λογισμικό πρόγραμμα των τυχερών παιγνίων «Φρουτάκια», επιτρέποντας τη συμμετοχή, στα εν λόγω τυχερά παίγνια των ανωτέρω συλληφθέντων πελατών του καταστήματος.
Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Δεκατρείς (13) Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και
• Το χρηματικό ποσό των χιλίων τετρακοσίων (1.400) ευρώ, ως προερχόμενο από την διενέργεια των απαγορευμένων παιγνίων.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηράκλειου. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ηρακλείου.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...