Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Υπόθεση υπεξαίρεσης συγκλονίζει μεγάλο τραπεζικό ίδρυμα στην Κρήτη!

Υπόθεση υπεξαίρεσης ταρακουνά … συνθέμελα το τελευταίο διάστημα μεγάλο τραπεζικό ίδρυμα στην Κρήτη. Στο περιστατικό υπεξαίρεσης χρημάτων εμπλέκονται 2 άτομα-υπάλληλοι της τράπεζας, και μάλιστα από τον πρώτο μέχρι στιγμής έλεγχο των ορκωτών λογιστών, υπολογίζεται ότι από το ταμείο έχει αφαιρεθεί ποσό ύψους τουλάχιστον 50.000 ευρώ! 

Δυο τα πρόσωπα που έβαζαν χέρι  στον λογαριασμό του … «κουβά»

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Creteplus, τους τελευταίους μήνες στέλεχος της τράπεζας είχε πρόσβαση στον λεγόμενο «λογαριασμό κουβά» (!) από όπου και έπαιρνε διάφορα ποσά, δίχως όμως τα χρήματα αυτά να τα επιστρέψει ποτέ…

Στον λογαριασμό «κουβά» υπάρχουν χρήματα (απόθεμα) για την κάλυψη διάφορων εξόδων που αφορούν σε όλα τα καταστήματα της τράπεζας στην Κρήτη, και σε αυτόν είχε πρόσβαση ο συγκεκριμένος υπάλληλος, από όπου και κατάφερε να κάνει απανωτές αναλήψεις που ξεπερνούν τα 30.000 ευρώ. Τα ποσά αυτά, όταν τον ‘τσίμπησαν’, είπε ότι τα έπαιρνε ως προκαταβολές μισθοδοσίας για να καλύψει οικονομικές του υποχρεώσεις.

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος άμεσα μετά τον εντοπισμό του απομακρύνθηκε, δηλαδή απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, ενώ υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα γιατί δεν κινήθηκε η τράπεζα δικαστικά εναντίον του αλλά η … ποινή του περιορίστηκε στην απόλυση και μόνο.

Η ενδο-τραπεζική έρευνα αποκάλυψε ότι και ένα δεύτερο ανώτερο στέλεχος της τράπεζας φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση υπεξαίρεσης. Συγκεκριμένα οι ορκωτοί λογιστές εντόπισαν ότι έχουν αφαιρεθεί αδικαιολόγητα περί τα 15.000 με 20.000 ευρώ το ίδιο διάστημα, από τον λεγόμενο τραπεζικό λογαριασμό «κουβά» στον αποταμιευτικό λογαριασμό που διατηρεί το συγκεκριμένο στέλεχος στην ίδια τράπεζα.

Ο συγκεκριμένος ανώτερος διοικητικός υπάλληλος αξίζει να επισημανθεί ότι εξακολουθεί και παραμένει στην θέση του, προσφέροντας τις… υπηρεσίες του, καλυπτόμενος πλήρως από τον γενικό διευθυντή Κρήτης του τραπεζικού ιδρύματος, ο οποίος και γνωρίζει … χαρτί και καλαμάρι την υπόθεση υπεξαίρεσης. Πάραυτα προβληματισμό προκαλεί το γεγονός γιατί ο γενικός διευθυντής, συνεχίζει να ‘προστατεύει’ τον δεύτερο τραπεζικό υπάλληλο ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων.

Επίσης, ‘σπαζοκεφαλιά’ αποτελεί το γεγονός, πως και το ειδικό τμήμα ορκωτών λογιστών που διαθέτει η τράπεζα, δεν είχε καταφέρει όλο το διάστημα των υπεξαιρέσεων χρηματικών ποσών, να μην εντοπίσει την παράνομη δραστηριότητα των δυο τραπεζικών υπαλλήλων. Οι πληροφορίες λένε, ότι ανεξάρτητοι ορκωτοί λογιστές πραγματοποιούν σήμερα εξονυχιστικό έλεγχο στα οικονομικά στοιχεία-δεδομένα της τράπεζας προκειμένου να διαπιστωθεί ακριβώς το υπεξαιρούμενο ποσό, που μπορεί να ξεπερνά τελικά ακόμα και τα 50.000 ευρώ!

Τέλος, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, το Νο 1 της τράπεζας στο νησί, που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, αφού έχει ενημερωθεί επακριβώς για τα συμβαίνοντα, κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα, και απαιτεί η υπόθεση να δημοσιοποιηθεί, να φτάσει στην Δικαιοσύνη - αφού πρόκειται για υπεξαίρεση - όπως επίσης να … πέσουν όλων τα κεφάλια που εμπλέκονται με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στην υπόθεση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...