Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Κρήτη: Ένταση στη δίκη για τη χασισοφυτεία στις Μαλάδες

Διακόπηκε για το πρωί της Τετάρτης, η δίκη του 36χρονου κτηνοτρόφου, που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό, για την αιματηρή επίθεση σε βάρος τριών αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, σε χασισοφυτεία στις Μαλάδες, το καλοκαίρι του 2008.

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, σήμερα, πρώτη μέρα της δίκης στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στα Χανιά κατέθεσαν οι τρεις αστυνομικοί που τραυματίστηκαν σοβαρά. Οι μάρτυρες αναφέρθηκαν με κάθε λεπτομέρεια στο περιστατικό, από την στιγμή που έφτασαν στη χασισοφυτεία προκειμένου να συνεχίσουν την παρακολούθηση της έκτασης, μέχρι την ώρα που έπεσαν αιμόφυρτοι στο χώμα, χτυπημένοι από τα πυρά του δράστη που βρέθηκε μέσα στη χασισοφυτεία.

Πάντως δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης, ανάμεσα στην πρόεδρο του δικαστηρίου και τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής κ.κ. Αλεξάνδρα Σπανάκη και Γιώργο Στειακάκη. Οι τελευταίοι έθεσαν θέμα σε σχέση με τον τρόπο που η Εφέτης χειρίστηκε την εξέταση των μαρτύρων-αστυνομικών, η οποία στις ερωτήσεις της επέμεινε στον τρόπο που αντέδρασαν οι αστυνομικοί όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία ατόμου μέσα στη χασισοφυτεία.

Ο 36χρονος κτηνοτρόφος, με καταγωγή από τα Λιβάδια Μυλοποτάμου πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την κατηγορία της καλλιέργειας χασίς με την επιβαρυντική διάταξη της χρήσης όπλου, ενώ του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 30 ετών - κατά συγχώνευση - για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος των τριών αστυνομικών αλλά και για τις κατηγορίες της παράνομης οπλοχρησίας και οπλοφορίας.

Το δικαστήριο επίσης του επέβαλε χρηματική ποινή, ύψους 150.000 ευρώ. "Οι δράστες κυκλοφορούν ελεύθεροι" ήταν τα μόνα λόγια που είχε φωνάξει ο κτηνοτρόφος μόλις άκουσε την εξοντωτική ποινή, όπως ανέφερε, εμμένοντας στην αθωότητα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...