Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Επιχείρηση διάσωσης ιστιοφόρου έξω από το Κουφονήσι

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης επιβατών ιστιοφόρου, το οποίο περίπου στις 05.00 με 06.00 τα ξημερώματα εξέπεμψε SOS λόγω εισροής υδάτων 30 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά από το Κουφονήσι Κρήτης.

Σύμφωνα με τις Λιμενικές αρχές αυτή την ώρα δίπλα στο σκάφος βρίσκεται ένα Δεξαμενόπλοιο που έπλεε στην περιοχή και στο οποίο επιβιβάζονται οι περίπου 130 αλλοδαποί επιβάτες του σκάφους.

Στην περιοχή βρίσκονται επίσης το 138 Λιμενικό σκάφος της Ιεράπετρας και το 515 ναυαγοσωστικό από το Άγιο Νικόλαο.

Μετά την ολοκλήρωση της μετεπιβίβασης τους στο δεξαμενόπλοιο θα μεταφερθούν πιθανότατα στο λιμάνι της Ιεράπετρας.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό από πού ξεκίνησαν και προς τα πού πήγαιναν οι επιβάτες του σκάφους.

Στην περιοχή ευτυχώς οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα καλές προκειμένου να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η επιχείρηση του Λιμενικού.

Σε σύσκεψη την ίδια ώρα στο γραφείο του Δημάρχου Ιεράπετρας καθορίζονται οι λεπτομέρειες για την παροχή των πρώτων βοηθειών και φιλοξενίας στους λαθρομετανάστες.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν παράγοντες της Δημοτικής Αρχής και ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας κ. Γιάννης Παπαδάκης, ενώ ο Δήμαρχος βρίσκεται σε επικοινωνία τόσο με τον επικεφαλής της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Ιεράπετρας, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Περάκη όσο και με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γεώργιο Δεικτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Καστρινάκη.

«Προσπαθούμε να συντονίσουμε τις ενέργειες μας για να είμαστε έτοιμοι σε τρεις περίπου ώρες που θα φτάσει το σκάφος. Όπως μαθαίνουμε είναι παρά πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται στο σκάφος και είναι δύσκολο να εξευρεθεί χώρος αφού δεν υπάρχουν κατάλληλες υποδομές. Ευελπιστούμε πως η πολιτεία θ' αντιδράσει έγκαιρα κι αποτελεσματικά για να αποφύγουμε σοβαρά προβλήματα», επεσήμανε ο κ. Αναστασάκης.

Της Αγγέλας Δουλγεράκη/ neakriti.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...