Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΡΕΘΥΜΝΟ: Έκλεψε τα κοσμήματα και τα «έσπρωξε» σε ενεχυροδανειστήριο


Εξιχνιάστηκε, σήμερα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Λάμπης υπόθεση κλοπής, σε βάρος 61χρονου. Η κλοπή είχε γίνει...την περασμένη Τρίτη από το σπίτι του άδρας σε δημοτικό διαμέρισμα του Δήμουν Αγίου Βασιλείου, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα, ένα βραχιόλι, μια λίρα, ένα χρυσό σταυρό, μια αλυσίδα λαιμού και μια χρυσή βέρα, συνολικής αξίας 3.000 ευρώ, κατά δήλωση του παθόντα.

Η έρευνα των αστυνομικών έδειξε ότι την κλοπή διέπραξε 22χρονη, η οποία στη συνέχεια... προώθησε τα κοσμήματα στη 47χρονη υπάλληλο υπεύθυνη ενεχυροδανειστηρίου στο Ρέθυμνο, ιδιοκτησίας 23χρονης, έναντι 760 ευρώ.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η 47χρονη υπεύθυνη λειτουργίας του καταστήματος, δεν έγραψε ως όφειλε όλα τα προς πώληση κοσμήματα στο βιβλίο του ενεχυροδανειστηρίου παρά μόνο τον χρυσό σταυρό, ενεργώντας κατ’ εντολή της 23χρονης ιδιοκτήτριας, εκδίδοντας στην συνέχεια σχετική απόδειξη για ...16 ευρώ!

Κατά την έρευνα στο ενεχυροδανειστήριο βρέθηκε και κατασχέθηκε ο σταυρός και αφού αναγνωρίστηκε, αποδόθηκε στον 61χρονο, ενώ στη συνέχεια κατασχέθηκαν όλα τα κοσμήματα, που διέθετε το κατάστημα προς πώληση τον τελευταίο μήνα, προκειμένου να διερευνηθεί η νομιμότητα της κατοχής τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, παραβάσεις Φορολογικής Νομοθεσίας και Αστυνομικής Διάταξης «περί υποχρεώσεων αργυραμοιβών, παλαιοπωλών, ενεχυροδανειστών και απασχολούμενων με την αγοραπωλησία ή τήξη μεταχειρισμένων κοσμημάτων και κομψοτεχνημάτων από χρυσό και λοιπών τιμαλφών», η οποία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Επιπλέον, ενημερώθηκαν συναρμόδιες υπηρεσίες (ΣΔΟΕ, ΙΚΑ, Επιτροπή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες), για τις δικές τους ενέργειες.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...