Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Θα γυρνάμε στην Κρήτη μέχρι να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι της μητέρας μας


Δεν πρόκειται να σταματήσουμε μέχρι εκείνοι που ευθύνονται για το θάνατο της μητέρας μας να τιμωρηθούν. Αυτά δηλώνουν με ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα οι γιοι της Βρετανίδας Jean Hanlon το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε να... επιπλέει στο λιμάνι του Ηρακλείου τον Μάρτιο του 2009.
Οι γιοι της Βρετανίδας βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Ηράκλειο προκειμένου να συναντηθούν με το δικηγόρο που έχει αναλάβει την υπόθεση σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουν καινούρια στοιχεία και πληροφορίες που θα ρίξουν φως και θα δώσουν νέα ώθηση στην υπόθεση.

Στις Γούβες και το λιμάνι

Στην διάρκεια της παραμονής τους στην Κρήτη οι γιοί της άτυχης Βρετανίδας επισκέφτηκαν και τις Γούβες όπου είχε μετακομίσει μόνιμα η μητέρα τους πριν το θάνατο της. Μάλιστα εκεί είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με φίλους και γνωστούς της μητέρας τους. Επισκέφτηκαν επίσης και το λιμάνι του Ηρακλείου και στο σημείο όπου βρέθηκε να επιπλέει το άψυχο σώμα της άφησαν λουλούδια τιμώντας τη μνήμη της. Πέρασαν τέσσερα χρόνια από το θάνατο της ωστόσο η θέληση τους να αποκαλύψουν την αλήθεια γύρω από την μυστήρια υπόθεση είναι το ίδιο έντονη.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια προκειμένου να λάμψει η αλήθεια για την υπόθεση δολοφονίας της μητέρας μας και να τιμωρηθούν εκείνοι που ευθύνονται για το θάνατό της ανέφεραν στο prismanews.gr ενώ συμπλήρωσαν: Με τη βοήθεια του δικηγόρου μας Απόστολου Ξυριτάκη όλη την προηγούμενη εβδομάδα που ήμασταν στην Κρήτη εργαστήκαμε σκληρά συγκεντρώνοντας νέα στοιχεία και αναψηλαφώντας κάθε λεπτομέρεια που θα μας οδηγήσει σε νέα μονοπάτια και θα ρίξει φως στην υπόθεση. Καλούμε όποιον γνωρίζει κάτι παραπάνω να επικοινωνήσει μαζί μας βοηθώντας τις έρευνες.

Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Θα επιστρέφουμε ξανά και ξανά στην Κρήτη και δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τις προσπάθειες για την υπόθεση της μητέρα μας μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Σε μια προσπάθεια να ξανανοίξει η η υπόθεση της δολοφονίας η οικογένεια της προχώρα επίσης στη συγκέντρωση υπογραφών προκειμένου να διερευνηθεί εκ νέου και να βγει από το αρχείο. Όπως έχει γράψει το prismanews.gr συγκέντρωση των υπογραφών γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας thepetitionsite.com Ήδη έχουν συγκεντρωθεί 2.346 υπογραφές ενώ στόχος είναι να συγκεντρωθούν συνολικά 10.000 υπογραφές ώστε το αίτημα να αποσταλεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση:

Τα Ελληνικά Δικαστήρια στέλνουν την υπόθεση στο αρχείο μετά απο μια μη αποτελεσματική έρευνα των μυστήριων συνθηκών κάτω από τις οποίες βρέθηκε νεκρή η μητέρας μας Jean Hanlon το 2009 στην Κρήτη. Απαιτούμε η υπόθεση να παραμείνει ανοιχτή και να διεξαχθούν ενδελεχέστερες έρευνες ώστε να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη για το θάνατο της.

Η υπόθεση τον περασμένο Οκτώβρη πήρε το δρόμο για το αρχείο. Εφόσον δεν προέκυψαν νέα στοιχεία και με το δεδομένο ότι οι δυο άνδρες - γνωστοί της 54χρονης - που είχαν κληθεί σε απολογία απαλλάχθηκαν με βούλευμα η διερεύνηση της υπόθεσης οδηγήθηκε σε αδιέξοδο με τους τρεις γιους της άτυχης γυναίκας να εκφράζουν την απογοήτευσή τους αφού από την πρώτη στιγμή ζητούσαν δικαίωση στη μνήμη της μητέρας τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο θάνατος της Hanlon αρχικά είχε αποδοθεί σε πνιγμό σύμφωνα και με την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση, ενώ στην συμπληρωματική εξέταση αναφερόταν ότι ο θάνατός της επήλθε από πτώση και πρόσκρουση στο έδαφος ενώ υπήρξε η εκτίμηση ότι μεταφέρθηκε νεκρή στη θάλασσα. Τελικά ο θάνατος αποδόθηκε σε ανθρωποκτονία.
prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...