Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Ποινή "καμπάνα" στον κτηνοτρόφο για την αιματηρή συμπλοκή στις Μαλάδες

Ποινή καμπάνα - όπως ακριβώς και το πρώτο δικαστήριο - επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων στον 36χρονο κτηνοτρόφο - κατηγορούμενο για την αιματηρή υπόθεση των Μαλάδων που κόστισε στον τραυματισμό τριών αστυνομικών της δίωξης ναρκωτικών Ηρακλείου, μετά από αστυνομική έφοδο σε φυτεία χασίς στις Μαλάδες το 2008. 

Όπως διαβάζουμε στο PrismaNews, το δικαστήριο επέβαλλε στον κτηνοτρόφο ισόβια κάθειρξη για την χασισοφυτεία και 30 χρόνια φυλάκισης για τις τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας καθώς επίσης και χρηματικό πρόστιμο των 100.000 ευρώ.

Η δίκη που συνεχίστηκε προχτες με την εξέταση των υπόλοιπων μαρτύρων διέξοψε αργά το βράδυ για να συνεχιστεί σήμερα. Κατά την πρώτη ημέρα της διαδικασίας κατέθεσαν οι τρεις αστυνομικοι που είχαν τραυματιστεί περιγράφοντας καρέ - καρέ τι συνέβη το μοιραίο βράδυ όταν οι έρευνες τους οδήγησαν στη χασισοφυτεία που έμελε να διαδραματιστεί η αιματηρή συμπλοκή.

Ο 36χρονος κτηνοτρόφος από τα Λιβάδια που πρωτόδικα καταδικασθεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την κατηγορία της καλλιέργειας χασίς με την επιβαρυντική διάταξη της χρήσης όπλου, ενώ του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 30 ετών - κατά συγχώνευση - για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος των τριών αστυνομικών αλλά και για τις κατηγορίες της παράνομης οπλοχρησίας και οπλοφορίας. Το δικαστήριο επίσης του επέβαλε χρηματική ποινή, ύψους 151.000 ευρώ.

Το περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο του 2008. Τότε οι αστυνομικοί, στην προσπάθειά τους να ελέγξουν το χώρο της φυτείας δέχτηκαν επίθεση με όπλο μεγάλου διαμετρήματος. Από την επίθεση τραυματίσθηκαν ο αστυφύλακας του Τμήματος Δίωξης Ηρακλείου Θεόδωρος Γενιτσαρίδης 38 χρόνων στο κεφάλι, ο Γιώργος Πουλινάκης 31 ετών στο πόδι και ο Γιώργος Τσιμινάκης 47 χρόνων στο θώρακα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...