Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Αγωνιστικά ραντεβού στην Ιεράπετρα στις 25 και στις 29 Μαρτίου

Τη μετατροπή της 25ης Μαρτίου σε μέρα του «ΟΧΙ στη φτωχοποίηση του τόπου μας και την εξαθλίωση της ζωής μας» αποφάσισε χθες η Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας καθώς και τη διοργάνωση μεγάλης κινητοποίησης στις 29 Μαρτίου με κλείσιμο καταστημάτων, υπηρεσιών, σχολείων και αποκλεισμό τραπεζών και οικονομικών υπηρεσιών της πόλης.

Στη χθεσινή συνέλευση της επιτροπής καταγράφηκε η έντονη δυσαρέσκεια των κατοίκων σχετικά με τις εξελίξεις για το ΤΕΙ. Συγκεκριμένα θεωρούν ότι η διατήρηση του ΤΕΙ έως το 2018, χωρίς την ύπαρξη νέων εισαχθέντων, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην άμεση συρρίκνωσή του και τελικά στην απορρόφηση του από το ΤΕΙ Διοίκησης Επιχειρήσεων Ηρακλείου. Σημειώνουν ότι αυτό ήταν και το αρχικό σχέδιο του υπουργείου, πολύ πριν το 2018, με ένα από τα επόμενα προεδρικά διατάγματα που θα εφαρμόζουν το σχέδιο «Αθηνά».

Υπογραμμίζουν ότι το νέο ΤΕΙ Αγίου Νικολάου, που δημιουργείται αφού καταργηθούν τα δύο υπάρχοντα τμήματα, είναι πανομοιότυπο με το υπάρχον στο Ηράκλειο, το οποίο θεωρούν δεδομένο ότι θα απορροφήσει αυτό του Αγίου Νικολάου.

Υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να βασιστούν σε υποσχέσεις για τη δημιουργία ενός άλλου ΤΕΙ, τη στιγμή που η γενική κατεύθυνση του υπουργείου είναι η συγχώνευση και κατάργηση τμημάτων και τελικά η αποφασιστική συρρίκνωση και κατάργηση της δωρεάν τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Πρόθεση του υπουργείου, τονίζουν, είναι να κατευνάσει τις ισχυρές αντιδράσεις που παρουσιάστηκαν στην πόλη και στο νομό και να διασπάσει τους αγώνες που για πρώτη φορά είναι κοινοί.

Παράλληλα διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο, που εξακολουθεί να υποβαθμίζεται και να οδηγείται στο κλείσιμο, καθώς και στις υπηρεσίες της περιοχής και υπογραμμίζουν ότι οι κινητοποιήσεις πρέπει να κλιμακωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...