Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Ο καθηγητής Βασίλης Διγαλάκης νέος πρύτανης στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλης Διγαλάκης, είναι ο νέος πρύτανης του Ιδρύματος.

Στην σημερινή επαναληπτική ψηφοφορία που έγινε με ηλεκτρονικό τρόπο, έλαβε 62 ψήφους έναντι 58 που συγκέντρωσε ο δεύτερος υποψήφιος, Γιάννης Σαριδάκης.

Ο νέος πρύτανης θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του σε δύο εβδομάδες, ενώ στη διακήρυξη της υποψηφιότητάς του είχε δώσει και το στίγμα των προθέσεών του.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, η νέα διοίκηση θα πρέπει:
  • Να ενισχύσει τους νέους καθηγητές με κάθε δυνατό μέσο και να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν σε αυτούς με το έργο τους να μεγαλώσουν το Πολυτεχνείο.
  • Να προβάλει, με συστηματικό τρόπο, σε διεθνές επίπεδο, τις διακρίσεις των καθηγητών του Ιδρύματος και να δρομολογήσει την πορεία του Ιδρύματος ως διεθνή πόλο αριστείας.
  • Να προγραμματίσει την επέκταση των υποδομών στην Πολυτεχνειούπολη, κατανοώντας τη δυνατότητα εξέλιξής της σε μια από τις καλύτερες πανεπιστημιουπόλεις σε διεθνές επίπεδο, συμβάλλοντας έτσι στην αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας.
  • Να αξιοποιήσει ορθολογικά το επιστημονικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό του Ιδρύματος, καλλιεργώντας ένα κλίμα ηρεμίας και αξιοκρατίας.
  • Να βοηθήσει τους φοιτητές του Ιδρύματος στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, λαμβάνοντας ουσιαστικά, μακροπρόθεσμα και όχι ευκαιριακά μέτρα και να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον που θα τους γαλουχήσει ως τους ηγέτες του μέλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...